Collega's vertellen


Bekijk de verhalen hieronder om te ontdekken wat het werken bij de OMDH inhoudt.

Timo, geluidsadviseur

"Ik kwam hier binnen zonder kennis van geluid. Ik voldeed niet aan de vereiste vooropleiding en ik ben toch aangenomen. Dat zegt iets over de flexibiliteit van de ODMH."

Jimmy, toezichthouder bouw- en woningtoezicht

"Het leuke van mijn werk als toezichthouder bouw is dat het zo’n brede functie is. Van het geven van advies tot controleren of er veilig en volgens de verstrekte vergunning wordt gewerkt."

Erwin, vergunningverlener bouw- en woningtoezicht

"Sinds een jaar werk ik als vergunningverlener bij ODMH en dat bevalt heel goed. Als vergunningverlener beoordeel ik concepten en aanvragen voor een omgevingsvergunning van inwoners, bedrijven en van de gemeenten zelf."

Falco, toezichthouder bedrijven

"Heel gek maar ik had tijdens mijn studie Forensisch Onderzoek nooit gedacht dat ik ooit als toezichthouder bij een omgevingsdienst zou gaan werken. Deze functie kwam toevallig op mijn pad. Bij ODMH kreeg ik de kans om het vak te leren".

Desiree, toezichthouder Bedrijven

Ik controleer of bedrijven aan de milieu wet- en regelgeving voldoen. Het is niet alleen een kantoorbaan, bedrijfsbezoeken horen er ook bij.  Ik bezoek zowel horeca- als agrarische bedrijven. Die diversiteit maakt dat dit werk zowel boeiend als leerzaam is.

Kim, adviseur Duurzaamheid

"In mijn rol moet ik een verhaal enthousiast over de bühne brengen. Als ik zelf niet enthousiast ben over duurzaamheid, hoe kan ik dan van bewoners verwachten dat ze dat worden? De kunst is dan om de juiste tools te bieden zodat anderen zelfstandig aan de slag kunnen."

Stefan, toezichthouder Zwemwater

Zwembaden op veiligheid en hygiëne controleren. Dat doe ik als toezichthouder zwemwater. In de zomer doe ik dat ook voor officiële buiten zwemlocaties in Zuid-Holland. Het leukste aan mijn werk vind ik om met zwembaden mee te denken hoe ze zaken kunnen verbeteren.

Miranda, handhaver Bouw- en woningtoezicht

"Ik vind het echt leuk om te leren en dat wat ik heb geleerd direct in mijn functie toe te passen. Alle mogelijkheden hiervoor grijp ik dan ook met beide handen aan. Daarom past ODMH mij als een warme deken."