Jimmy, toezichthouder bouw- en woningtoezicht


Het leuke van mijn werk als toezichthouder bouw is dat het zo’n brede functie is. Van het geven van advies tot controleren of er veilig en volgens de verstrekte vergunning wordt gewerkt. Is dit niet het geval, dan ga ik hierover met het bedrijf of de persoon die de vergunning heeft aangevraagd in gesprek en geef ik advies over de aanpassingen die nodig zijn. Aan het eind van de middag rij ik van de bouwplaats terug naar kantoor om nog even met mijn collega’s te sparren en de werkzaamheden van die dag in het systeem te verwerken.

Iedere dag is weer anders

Van het begin tot het eind ben ik bij een bouwproject betrokken. Hiervoor ben ik veel op pad. Mijn werk bestaat grotendeels uit toezichthouden tijdens de bouw en controleren op brandveiligheid. Ik bezoek een bouwproject aan het begin, tijdens en bij de afronding van een project. Daarnaast werk ik ook als toezichthouder bij evenementen. Als er bijvoorbeeld in Gouda een evenement wordt georganiseerd, zit ik aan tafel bij de gemeente voor afstemming. Tijdens de opbouw van het evenement zorg ik ervoor dat de bouw van een podium of festivaltent veilig en volgens de regels gebeurt. Ook controleer ik de drank- en horecavergunningen in de regio. Zo is iedere dag weer anders. Dat maakt het werk juist zo leuk!

Wachtdienst en calamiteiten

Eens in de vijf weken draai ik een wachtdienst. Bij een wachtdienst weet je nooit wat het wordt. De ene keer heb ik drie oproepen in de week en de andere week gebeurt er niets. Het blijft altijd weer spannend wat je ergens zult aantreffen. Zo vergeet ik nooit mijn allereerste grote calamiteit; er stonden vier schuren met 60.000 kippen in brand en de brand was niet meer te stoppen. Dan moet je wel zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt. Je bent dan vooral bezig om andere partijen, zoals brandweer en politie goed te informeren en te adviseren.

Waarom ODMH

Na mijn opleiding bouwkunde ben ik eerst bij een aannemer gaan werken. Dit vond ik te beperkt. Ik wilde een baan waarbij ik met alle facetten van de bouw te maken had. Zo ben ik bij ODMH terechtgekomen en daar werk ik nu alweer een aantal jaren met veel plezier. We hebben een leuk team. Er wordt inhoudelijk veel met elkaar gedeeld. Hierdoor weet je ook waar de ander mee bezig is. Zaken worden onderling snel opgepakt en opgelost. Ik voel me hier prima op mijn plek. Goede sfeer en veel expertise.

Ruimte voor ontwikkeling

Bij ODMH krijg je de ruimte om je te ontwikkelen en eigen keuzes te maken. Of het nu gaat om het volgen van opleidingen of het krijgen van extra taken. Je kunt je eigen agenda indelen en als je de eerste uurtjes wilt thuiswerken om zodoende de spits te mijden, dan zijn ze daar flexibel in. Ook het thuiswerken is prima geregeld. In overleg kan bijna alles!