Natuur- en Milieueducatie


Samen met de partners zorgt de ODMH ervoor dat er een overzichtelijk digitaal aanbod is van alle projecten op het gebied van natuur- en milieueducatie in de regio Midden-Holland.

Bij het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) De Zwanebloem kunt u terecht voor informatie over de lesactiviteiten die er zijn en ook voor het lenen van lesmaterialen. CNME De Zwanebloem is een onderdeel van de ODMH.

Kinderen en jongeren kunnen lessen bij ons volgen. Ook zijn er mogelijkheden voor projecten op locaties en is er gelegenheid tot het lenen van diverse lesmaterialen.

De ODMH werkt nauw samen met o.a. de Brede School Gouda en Watersnip.

Contact

Heeft u vragen over natuur- en milieueducatie? U kunt bellen naar 0182 - 572 033, of mail naar zwanebloem@odmh.nl

vrijwilliger_piet

Vrijwilliger Piet 5 jaar bij De Zwanebloem

“Vijf  jaar geleden was ik als vader aanwezig bij de voorjaarsles voor groep vier op CNME De Zwanebloem. Voor mijzelf was het minstens zo leuk als voor mijn zoon om met het kikkerdril, de kuikentjes, de bijen en de bloesem bezig te zijn. Kennelijk was dat te zien!”

Goudse Boomfeestdag

Op donderdag 23 november heeft de jaarlijkse Goudse Boomfeestdag weer plaatsgevonden.

Leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool zijn hiervoor ’s ochtends vroeg op pad gegaan. Wethouder Daphne Bergman heeft als eerste het voorbeeld gegeven en samen met de leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool een boom geplant. Daarna staken de kinderen de handen uit de mouwen om de overige 10 bomen te planten.

De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de ODMH op verzoek van de gemeente Gouda.

foto van leszolder bij De Zwanebloem

Natuurlessen bij CNME de Zwanebloem

"Wij hopen bij de kinderen respect op te bouwen voor natuur en milieu, zodat zij later als volwassenen welafgewogen keuzes kunnen maken" zegt Else Lotte van Driel, coordinator bij het CNME de Zwanebloem te Gouda.