Natuur- en Milieueducatie


Samen met de partners zorgt de ODMH ervoor dat er een overzichtelijk digitaal aanbod is van alle projecten op het gebied van natuur- en milieueducatie in de regio Midden-Holland.

Bij het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) De Zwanebloem kunt u terecht voor informatie over de lesactiviteiten die er zijn en ook voor het lenen van lesmaterialen. CNME De Zwanebloem is een onderdeel van de ODMH.

Kinderen en jongeren kunnen lessen bij ons volgen. Ook zijn er mogelijkheden voor projecten op locaties en is er gelegenheid tot het lenen van diverse lesmaterialen.

De ODMH werkt nauw samen met o.a. de Brede School Gouda en Watersnip.

Facebook en Instagram

Weet je dat je ons ook kunt vinden op Facebook en Instagram?!

Contact

Heeft u vragen over natuur- en milieueducatie? U kunt bellen naar 0182 - 572 033, of mail naar zwanebloem@odmh.nl

Twee Voedselbosjes geplant in Gouda tijdens Boomfeestdag

Op 29 oktober was de boomfeestdag in Gouda. Op die dag zijn 2 voedselbosjes geplaatst. Het bosje van OBS Vindingrijk werd officieel geopend door wethouder Thierry van Vugt en kinderwethouder Natuur en Duurzaamheid Hannah van Hoorn.

Bodegraven-Reeuwijk, Kinderklimaattop 2020: twee scholen winnen!

De kinderen van de Speel- en Werkhoeve en van de Goede Herderschool zijn de winnaars van de Kinderklimaattop 2020. De Speel- en Werkhoeve ontving de publieksprijs. De Goede Herderschool won de Vakjuryprijs.

Nieuwe les over Klimaat en Water

Vanuit het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie de Zwanebloem (CNME de Zwanebloem) ontwikkelt en coördineert de ODMH activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie. Wij doen dit met name voor leerlingen van basisscholen in de regio Midden-Holland. We willen niet altijd dezelfde lessen daarom bedenken we soms iets nieuws. En dit keer is dat een les over Klimaat en Water.