Timo, geluidsadviseur


“Ik kwam hier binnen zonder kennis van geluid. Ik voldeed niet aan de vereiste vooropleiding en ik ben toch aangenomen. Dat zegt iets over de flexibiliteit van de ODMH.”

Als geluidsadviseur ben ik de schakel tussen provincie, gemeenten, ondernemers en de inwoners. In mijn werk help ik al deze partijen om de kaders te bepalen waarbinnen geluid gemaakt mag worden. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat omwonenden niet uit hun bed denderen als er een festival in de buurt is en ga ik controleren of dat in de praktijk ook echt zo is. Ik ben in mijn werk altijd neutraal omdat we de wet- en regelgeving volgen.

Ontwikkeling en flexibiliteit

Ik kwam binnen bij de ODMH zonder kennis van geluid. Ik voldeed niet aan de vereiste vooropleiding en ik ben tóch aangenomen. Met behulp van goede collega’s en het volgen van cursussen verdiep ik mij nu in de wereld van geluid. Dat zegt iets over de ODMH. Er wordt hier gekeken naar je mogelijkheden en naar je inzet in plaats van naar de kennis en ervaring waar je nog in wilt groeien.

Die stimulans om je als professional en ook persoonlijk te ontwikkelen vind ik heel prettig. Als je aangeeft dat je graag ergens in wilt groeien, dan kan er veel bij de ODMH. Iets heel anders is bijvoorbeeld Young ODMH. Ik regel met een paar anderen allerlei activiteiten voor collega’s tot 35 jaar. Dit doen we omdat er een groeiend aantal jongeren in de organisatie is. Dit zorgt voor een gezellige werksfeer en zo leren we van elkaar.

Daarnaast biedt de ODMH veel zelfstandigheid en flexibiliteit. Ik heb een jong gezin en we zijn thuis aan het verbouwen. Zolang ik mijn werk goed doe en mijn afspraken nakom, kan en mag ik werken waar en wanneer ik wil. Ik heb mijn eigen verantwoordelijkheden en maak mijn eigen planning. Dit betekent dat ik bijvoorbeeld overdag mee kan naar het consultatiebureau en die uren ’s avonds inhaal. Die flexibiliteit waardeer ik enorm.

Een steentje bijdragen

Mijn keuze voor werken bij de ODMH heeft te maken met het feit dat ik een bijdrage wil leveren aan een goed en gezond leefmilieu. De ODMH draagt daar een steen(tje) aan bij. Bovendien wilde ik niet langer meer werken in een commerciële omgeving waar het altijd maar draait om geld, winst en méér. Daar had ik genoeg van. Daarnaast biedt de Omgevingsdienst goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. En dat is ook belangrijk natuurlijk!’