Arjan, systeembeheerder


‘De ODMH verkoopt niets. Mijn collega’s zijn mijn klanten. Ik zorg ervoor dat de systemen goed werken zodat zij op hun beurt hun werk kunnen doen. Dat is mijn taak en daar word ik blij van.’

‘Sinds vier maanden werk ik bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) als systeembeheerder. Na 15 jaar bij mijn vorige werkgever was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik werkte al als systeembeheerder, maar dan op afstand, voor diverse opdrachtgevers. Ik miste het directe contact met collega’s. Op internet zag ik de vacature bij de ODMH en die sprak mij aan. Bij eerste gesprek voelde het voor mij gelijk goed. En kennelijk was dat wederzijds!

Uitdaging en focus

Als systeembeheerder zorg ik ervoor dat iedereen goed kan werken en heb ik dagelijks veel direct contact met diverse collega’s. Ik word er blij van als iemand met een probleem komt waarvan ik weet dat ik het kan oplossen. Het leukst vind ik als er een collega komt met een wat complexer probleem.  denk ik “oeh, spannend!”. Ik denk dan met hun mee, zoek uit waar het probleem zit en los het probleem op. Het is fijn als je mensen weer op weg kunt helpen.

Doordat ik nu voor een vaste organisatie werk in plaats van voor meerdere opdrachtgevers zorgt ervoor dat ik veel meer de tijd kan nemen om dingen goed uit te zoeken. Ik kan me veel meer focussen. Mijn dagen zijn heel afwisselend. Naast de ICT-vraagstukken van collega’s denk ik ook mee  over wat we als team nodig hebben om onszelf verder te kunnen ontwikkelen. En als we ineens te maken krijgen met een storing, dan heeft dat de eerste prioriteit. Dan gaan we direct aan de slag om die storing zo snel mogelijk op te lossen.

Bij urgente problemen is het belangrijk dat ik rustig blijf. Als er druk op de ketel staat, moet ik kalm blijven om de zaken te overzien om ze op te kunnen lossen. En dat kan ik. Ik voel natuurlijk wel de druk, maar die beïnvloedt mijn werk niet. Ik ga ervoor om het probleem op te lossen.

Goed geregeld

Ik vind dat de ODMH het goed geregeld heeft op het gebied van ICT. Dat merk je al als je hier komt werken. Bij de eerste werkdag van nieuwe collega’s liggen hun laptop, telefoon en eventueel aanvullende apparatuur al bij ons op ze te wachten. Wij leggen dan uit hoe alles werkt en ze kunnen aan de slag. Op kantoor of thuis, want ook de thuiswerkfaciliteiten zijn prima geregeld.

Kortom, ik heb het naar mijn zin hier. De werksfeer is informeel,  de werktijden flexibel, het werk is interessant en er kan veel. Het beeld wat ik kreeg tijdens de sollicitatieprocedure klopt met hoe het is!