Contact, bereikbaarheid en route


Bereikbaarheid

Bezoekadres

Midden-Hollandhuis
Thorbeckelaan 5
2805 CA  GOUDA

Postadres

Postbus 45
2800 AA  GOUDA

Contactgegevens

U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken op de volgende tijden:

Maandag tot en met donderdag: 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08:30 - 13:00 uur.

 • Algemene nummer: 088 – 54 50 000
 • Afdeling Bouw- en woningtoezicht: 088 - 54 50 001 (bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 13:00 uur).
 • De zwemwatertelefoon: 0800-9036
 • Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME) De Zwanebloem via 0182 - 572 033

Per e-mail zijn wij bereikbaar via:

Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME) De Zwanebloem: zwanebloem@odmh.nl

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen? Bijvoorbeeld over een lopende aanvraag of een nieuw plan? Of bent u op zoek naar informatie over de leefomgeving of over een specifieke bouw- of milieuzaak in de regio Midden-Holland en vermoedt u dat de ODMH over deze informatie beschikt? Stel ze op de volgende manier:

 • Stel uw vraag via dit online formulier.
 • Vragen over Bouw- en Woningtoezicht voor de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas kunt u via dit online formulier stellen.
 • Het opvragen van recente bouwdossiers gaat via bwt@odmh.nl. Wij adviseren u eerst de pagina 'Veelgestelde vragen' te raadplegen ((Klik dan op vraag: Is het mogelijk om het archief met bouwtekeningen in te zien) om te bekijken of wij het betreffende dossier in bezit hebben.
 • Heeft u vragen over natuur- en milieu educatie? Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME) De Zwanebloem via 0182 - 572 033 of zwanebloem@odmh.nl.
 • Privacy en persoonsgegevens: Vragen over hoe de ODMH omgaat met persoonsgegevens kunt u sturen naar de Functionaris gegevensbescherming van de ODMH via privacy@odmh.nl of naar het algemene postadres van de ODMH.
 • Lukt het niet om uw vraag via een online formulier te stellen? U kunt uw vragen of opmerkingen ook mailen naar info@odmh.nl. Vul hierbij uw NAW-gegevens in (naam, adres, woonplaats) zodat we contact met u kunnen opnemen. Komt u er niet uit, neem dan gerust telefonisch contact met ons op, via telefoonnummer 088-54 50 000.
 • Heeft uw vraag betrekking op de gemeente Gouda? Neem dan contact op met uw gemeente bij vragen.

Meldingen en klachten

Meldingen van milieuoverlast door bedrijven:

Wij handelen milieu klachten af voor de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen. Heeft u een milieu klacht dan kunt u deze op onderstaande manieren indienen:

Melden incident/ongewoon voorval

Heeft er bij uw bedrijf of instelling een ongewoon voorval of een incident plaatsgevonden? Dan moet u dat direct melden.
Een incident of voorval kan namelijk ernstige milieugevolgen hebben. Denk hierbij aan; brand, vrijkomen van gevaarlijke stoffen, storingen in installaties en machines, ongelukken en andere calamiteiten.

Daarom én volgens de Omgevingswet (Artikel 19.3) moet u het voorval zo snel mogelijk melden via 0888 – 333555. Dit nummer is 24/7 beschikbaar.
Vervolgens moet u de melding sturen naar info@odmh.nl waarin u de volgende informatie aan ons doorgeeft:

 • uw gegevens, plaats incident/voorval;
 • gegevens voorval: datum, tijdstip, duur, tijdstip melding;
 • beschrijving oorzaak voorval en omstandigheden;
 • aard, omvang en eigenschappen van vrijgekomen stoffen;
 • relevante andere informatie;
 • welke maatregelen heeft u genomen om gevolgen te beperken, te voorkomen of ongedaan te maken?

Klachten over onze dienstverlening

De ODMH streeft ernaar om zijn taken zo goed mogelijk te verrichten. Toch kan het zijn dat u een klacht heeft over de dienstverlening van ons. Als dat zo is dan horen wij dit graag van u, voor meer informatie zie Klachtenverordening ODMH (pdf, 281 kB).

 • Bent u ontevreden over de dienstverlening van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht? U kunt een klacht indienen via bwt@odmh.nl.
 • Overige klachten over de ODMH kunt u indienen via info@odmh.nl, telefonische via 088 54 50 000, of via de post: Omgevingsdienst Midden-Holland, postbus 45, 2800 AA te Gouda.

Digitale communicatie

De ODMH is op meerdere manieren digitaal te bereiken:

 • Op deze contactpagina en in het Digitaal loket vindt u diverse formulieren die u kunt gebruiken om uw verzoek of melding bij ons in te dienen.
 • Wanneer u op onze website geen formulier voor uw situatie of vraag kunt vinden, dan kunt u uw vraag of melding ook naar ons mailen. U kunt dan mailen naar info@odmh.nl. Wij vragen u om in uw bericht, naast uw inhoudelijke vraag of melding, ook uw NAW-gegevens op te nemen (Naam, adres, woonplaats), zodat wij, als het nodig is, contact met u kunnen opnemen.
 • Komt u er niet uit, neem dan gerust telefonisch contact met ons op, via telefoonnummer 088-54 50 000.

Brieven via Jeleefomgeving.nl

Vanaf 13 februari 2023 ontvangt iedereen die digitaal een besluit bij ons aanvraagt zo veel mogelijk onze antwoordbrieven of besluiten via  ‘jeleefomgeving.nl’. Deze brieven en besluiten sturen wij dan niet meer per post.

De digitale verzending sluit aan op de veel gehoorde behoefte van inwoners en ondernemers.

Jeleefomgeving.nl is een portaal voor de fysieke leefomgeving. Het ondersteunt de uitwisseling van berichten tussen overheidsorganisaties en personen en bedrijven bij vergunningaanvragen, meldingen en toezichtzaken.

Pers

 • Algemene persvragen
  U kunt uw vraag mailen naar communicatie@odmh.nl. Wij streven er naar om binnen 24 uur te reageren.
 • Persvragen over Zwemwater
  zwemwater@odmh.nl  of via de zwemwatertelefoon 0800-9036.

Routebeschrijving en parkeergelegenheid

De ODMH is goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer. De route voor wandelaars van NS station Gouda naar ODMH (ca. 10 minuten) ziet u op het kaartje.
Let op!: u dient de uitgang ‘Bloemendaal’ te nemen.

Parkeren: u kunt vrij parkeren in de directe omgeving of gratis gebruik maken van één van de twee parkeerterreinen van de ODMH voor medewerkers/bezoekers (gelegen aan de Gerbrandyweg) .