Zwemwater


Een van de taken van de ODMH is het toezicht houden en handhaven op de wettelijke regels die gelden voor de badinrichtingen en zwemgelegenheden  in de provincie Zuid-Holland. De ODMH richt zich daarbij op de veiligheid, de hygiëne en de waterkwaliteit.

Tijdens het zwemwaterseizoen (1 mei tot 1 oktober) controleert en handhaaft de ODMH op grond van de wettelijke regels de officiële zwemwaterlocaties in Zuid-Holland. Wilt u meer weten over de werkzaamheden van de ODMH tijdens het zwemwaterseizoen? Lees dan deze informatie.
U herkent een officiële zwemwaterlocatie aan de blauwe informatieborden met onder andere informatie over wel/geen maatregelen bij die locatie.

Tijdens het zwemwaterseizoen voor zwemmen in natuurwater (jaarlijks van 1 mei tot 1 oktober) vindt u actuele informatie over alle officiële zwemwaterlocaties in natuurwater op www.zwemwater.nl.

Voor inwoners

Hier vindt u specifieke informatie voor inwoners.

Voor bedrijven

Hier vindt u specifieke informatie voor bedrijven.

Contact

Tijdens het zwemwaterseizoen (1 mei tot 1 oktober) kunt u, tijdens kantoortijden, voor vragen bellen met de zwemwatertelefoon 0800 9036 of mailen via zwemwater@odmh.nl. Buiten het zwemwaterseizoen kunt u met ons contact opnemen via 088 54 50 000.