Jeugdklimaattop 2020 in de gemeente Zuidplas


Een primeur dit jaar! Na twee succesvolle Kinderklimaattoppen voor basisscholen, organiseren we in 2020 ook een Jeugdklimaattop voor middelbare scholen in Zuidplas. De eerste editie staat in het teken van energiebesparing.

In verband met de coronamaatregelen is deze top grotendeels digitaal.

Challenge: stimuleren energie te besparen

Leerlingen van verschillende brugklassen scanden op school de mogelijkheden om energie te besparen. Naar aanleiding daarvan bedachten ze een challenge om vrienden, vriendinnen, leeftijdsgenoten en andere mensen te stimuleren om energie te besparen of om duurzamer te leven.

Elke klas stuurde hun beste challenge in. Deze challenges maken kans op de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. Stemmen voor de Publieksprijs kan via de link onderaan dit bericht.

Deelnemende scholen en hun challenge bekijken

Dit zijn:

Stemmen voor de publieksprijs

Stem op de challenge die u het beste vindt!


En de winnaar is ........

Voor wie draag jij een mondkapje?

De leerlingen van het Comenius college met de challenge over de mondkapjes hebben gewonnen!!
In hun bijdrage laten zij onder andere zien en weten wat hun motivatie is om een herbruikbaar mondkapje te dragen. De eerste prijs was om van hun challenge een filmpje te maken.

Met ingang van 1 december 2020 is het verplicht om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Tijdens de Jeugdklimaattop in de gemeente Zuidplas hebben deze leerlingen op een originele manier hiervoor aandacht gevraagd.