ODMH zoekt twee trainees

Gepubliceerd op 6 januari 2020

Wil jij een zinvolle bijdrage leveren aan onze leefomgeving? Heb je nog geen concreet carrière-pad voor jezelf uitgestippeld, maar weet je al dat jouw baan ertoe moet doen? Dan is dit je kans! Wij, Omgevingsdienst Midden-Holland, bieden je de mogelijkheid om in anderhalf jaar tijd jezelf te oriënteren binnen de diverse werkgebieden van onze organisatie. Het is de bedoeling dat je na deze periode je vaste plek bij de ODMH vindt. Je krijgt uitdagende projectopdrachten, voert reguliere taken uit en volgt een persoonlijk ontwikkeltraject. Binnen kaders krijg je vrijheid en verantwoordelijkheid om je talenten te ontdekken, competenties verder te ontwikkelen en je eigentijdse kijk te geven op wat je tegenkomt in praktijksituaties. De ODMH is op zoek naar:

Twee trainees

36 uur

Ik voelde me serieus genomen; het is bij de ODMH ‘part of the culture’ dat je wordt aangesproken op je expertise. (stagiair 2018-2019)

De ODMH

Wij hebben alles in huis om jou interessante werkzaamheden te bieden in de wereld van onder meer vergunningverlening, (monumenten)toezicht, handhaving, ruimtelijke ordening, externe veiligheid, bodem, geluid, lucht en duurzaamheid. Of om een kijkje in de keuken van de bedrijfsvoering van een middelgrote organisatie van ruim 200 medewerkers te nemen. We zijn een dynamische organisatie; met de Omgevingswet die naar verwachting in 2021 in werking treedt, hangen veranderingen in de lucht. Er is werk aan de winkel bij de ODMH voor twee trainees!

Het traject

We bieden je anderhalf jaar een leerwerktraject en stellen je in staat de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt voor een mooie carrière binnen onze dienst. In projectopdrachten kan je jezelf vastbijten en misschien veranderingen teweeg brengen. Naast deze opdrachten besteed je tijd aan een persoonlijk ontwikkeltraject en je voert dagelijkse taken uit. Hierdoor doe je vakinhoudelijke kennis op en leer je over de procedures en regelgeving. We bieden je de mogelijkheid politieke sensitiviteit te ontwikkelen en de spelregels van de overheid te leren. Je krijgt tijdens dit traject begeleiding van speciaal daarvoor aangewezen collega's.

Wie zoeken wij?

Voel jij passie om bij te dragen aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving? Ben jij sociaal betrokken, enthousiast en heb je een proactieve werkhouding? Dan zoek wij jou! Met een heldere blik kijk je naar de dienst, de omgeving en jezelf. Je bent bewust van je eigen gedrag en de impact hiervan op anderen. Lef is nodig om jouw bevindingen te delen in de organisatie. Jouw gedrevenheid leidt ertoe dat je wilt bijdragen aan oplossingen en verbeteringen. Je bent gericht op samenwerking; je leert hierdoor de organisatie(cultuur) en je collega’s goed kennen.

Wat vragen wij?

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in een passende richting zoals juridisch, gerelateerd aan leefomgeving, procestechnologie, milieukunde, toegepaste biologie, chemische technologie, bestuurskunde, criminologie of ecologie;
  • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring;
  • Je bent in staat om te motiveren waarom juist het werken bij de Omgevingsdienst jou aanspreekt.

Werken bij de ODMH

We raden je aan een doorkijk te nemen van hoe het is om als ODMH medewerker aan de slag te zijn. Dit kan je doen op onze werken-bij pagina, waar je - onder meer in de bedrijfsfilm - een indruk krijgt van ons werk en van je potentiële toekomstige collega's. Heb je een paar stappen in de selectieprocedure doorlopen, dan kan je een dagje meelopen met een collega om de dagelijkse praktijk te ervaren.

Werken bij ons betekent ook dat je met Young ODMH (YO) collega's deel kan nemen aan sociale activiteiten, werk gerelateerde workshops en rondleidingen. Of je kan je vanuit YO richten op een thema binnen de organisatie waarvan je vindt dat dit meer aandacht behoeft.

Wat bieden wij

  • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving;
  • Inschaling in schaal 8 (€ 2434 - € 3520) van de CAO SGO  bij een 36-urige werkweek;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
  • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest. Daarnaast kan je voor een dagelijkse werkonderbreking je energie kwijt met een potje tafeltennis;
  • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan met een aansprekende motivatiebrief en je CV vóór 27 januari 2020.
De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 3 februari (1e ronde) en 10 februari (2e ronde).

Heb je vragen?

Heb je nog inhoudelijk vragen over het traineeship of de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Rianne Rijntjes, HR-adviseur (088-5450181 of 06-82117964) of Jeanet Mellema, Projectleider Energie (088-5450313 of 06-10290271).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

WWW.ODMH.NL
De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.