Jurist omgevingsrecht (ervaren)

Gepubliceerd op 17 december 2020

Mensen willen prettig met elkaar samenwonen in hun leefgebied. Hoe mooi zou het zijn als jij, als Jurist omgevingsrecht bij de ODMH, kan bijdragen aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving! Die bijdrage lever je door toe te zien op handhaving van wet- en regelgeving in ons mooie, gevarieerde werkgebied. Jouw inzet doet ertoe, want jouw talenten, visie en expertise zijn van toegevoegde waarde voor ons team van juristen. Sta jij stevig in je schoenen en kunnen je collega’s op je bouwen net als jij dat op hen kan? Dan zoeken wij jou!

Jurist omgevingsrecht (ervaren)
32 - 36 uur

Een betrokken team met gedreven specialisten verwelkomt jou met open armen

Met 16 man (en natuurlijk vrouw) staan we sterk in ons team Juridische Zaken! Ons gedreven team, van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, leidt handhavingstrajecten en bezwaar- en beroepszaken in goede banen. Zo kunnen we ons werkgebied voor mens en natuur op orde houden. Met juridische adviezen staan we onze (keten)partners bij. Deze adviezen zijn voor hen van groot belang. Of het nu gaat om het opleggen van herstelmaatregelen aan de eigenaar van een bouwvallig pand of het organiseren van een mediationgesprek; wij zorgen voor een veilige leefomgeving!

Wij vinden belangrijk dat jij in het team de mogelijkheid krijgt je eigen plek te vinden. Wij kunnen jou hard gebruiken om ons team (en onze kennis) naar een hoger level te tillen. Vooral met de naderende Omgevingswet in zicht!

Jouw echte toegevoegde waarde als Jurist omgevingsrecht?

 • Je behandelt handhavingszaken betreffende brandveiligheid, asbest, monumenten, natuurgebieden, bedrijventerreinen, recreatieparken etc.;
 • Je handelt bezwaar- en beroepszaken tegen handhavingsbesluiten en omgevingsvergunningen af;
 • Zowel intern als extern breng je adviezen uit op diverse vlakken;
 • Daar waar het nodig is, pas je bestuursdwang toe. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van een asbest dak van een sportaccommodatie;
 • Je fungeert als sleutelfiguur in de communicatie met de overtreder, bezwaarmakers en/of verzoekers om handhaving. Je probeert via minnelijk overleg tot een oplossing te komen.

Dit zijn jouw kwaliteiten

 • Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op HBO+/WO niveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen het vakgebied bij een overheidsorganisatie;
 • Je hebt affiniteit met omgevingsrecht;
 • Je signaleert problemen en bent in staat deze zelfstandig op te pakken. Je zoekt daarbij actief samenwerking op met de andere teams als dit nodig is;
 • Je vindt makkelijk aansluiting met de mensen in je netwerk en beschikt over overtuigingskracht;
 • Je weet van aanpakken: je bent in staat om naast reguliere werkzaamheden ruimte te creëren voor extra taken en projecten.

Het is belangrijk dat je over een politieke antenne beschikt en goed kunt schakelen in je communicatie. Je kunt meedenken met onze opdrachtgevers (gemeenten) en bent praktisch, nauwkeurig en oplossingsgericht. Want jij weet ODMH extern te vertegenwoordigen, met een klantgerichte instelling!

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Werken bij ons betekent werken met 200 collega’s in een jonge en ambitieuze organisatie. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een interessant takenpakket.

Wat wij verder bieden:

 • Een salaris van maximaal € 4.831,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10A) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar een uitloopschaal is mogelijk;
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een (online) team- en afdelingsuitje, een gezellig eindejaarsfeest of online Pubquiz (door Young ODMH);
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit;
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

“De echte kracht van het de organisatie vind ik dat je op een formele manier werkt in een informele sfeer. Met sommige collega’s had ik ook buiten het werk contact. Daarnaast is er ruimte voor humor”, aldus een oud-stagiair Juridische Zaken. “Ik ben professioneel en persoonlijk gegroeid bij de ODMH.”

Ben je benieuwd wat de ODMH allemaal doet?

Neem dan een kijkje op: werken bij de ODMH. Daar vertellen onze collega's je hoe hun dag eruit ziet.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over de inhoudelijke functie, neem dan contact op met Natasja van Elderen, teamleider Juridische Zaken, telefoonnummer 06 – 83 194 047. In de weken 52 en 53 op dinsdagen bereikbaar.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Rianne Rijntjes, HR-adviseur, telefoonnummer 06 – 82 117 964. In de weken 52 en 53 kan je bellen met 088 – 54 50 000 en vragen naar een HR-adviseur.

Klaar voor een zinvolle bijdrage aan onze leefomgeving en ons team van specialisten?

Solliciteer dan via vacature jurist omgevingsrecht.

Ben je een interne medewerker van de ODMH? Solliciteer dan via de mail: solliciteren@odmh.nl.