Young ODMH on tour!


Wat hebben een bierproeverij, een boterham met knolselderij en een 3D-geprinte ring met elkaar te maken? Op het eerste gezicht lijkt dit een onoplosbaar raadsel.

Het antwoord is wat minder ingewikkeld dan je bij voorbaat zou denken: Het uitje van Young ODMH! En dat uitje bracht ons bij BlueCity.

Op naar een blauwe economie

Met een uitzicht over de Rotterdamse maas ligt BlueCity. Midden in, onder en tussen de oude zwembaden en glijbanen van het oude zwembad Tropicana zijn allerlei ondernemingen gevestigd. Het gemeenschappelijke doel: zo circulair mogelijk zijn. Het koffiedik van de Aloha Bar wordt gebruikt als voeding voor de zwammen van Rotterzwam. Het CO2 dat daar bij vrijkomt, wordt door Spireaux gebruikt om algen te kweken. En ga zo maar door.

We proefden van hun duurzame lunch en luisterden naar een presentatie over plasticrecycling. Maar ook onze handen staken we uit de mouwen. Tijdens een spoedcursus plastic scheiden leerden we meer over verschillende soorten plastic. Dit plastic gebruikten we vervolgens voor het 3D-printen van een ring.

Tijd voor ontspanning

Met een hoofd vol informatie besloten we ook onze maag te vullen. Op naar de afsluitende bierproeverij van Vet & Lazy, onderdeel van BlueCity. En daarmee was het uitje ook echt uit. Het was een dag vol interessante ideeën. Maar met name was het een dag vol plezier en kennismakingen. Op naar de volgende!