Ontwerpwedstrijd duurzame stad


In de ontwerpwedstrijd duurzame stad ontwerpen jongeren van verschillende voortgezet onderwijs scholen in groepjes een duurzame wijk, of bedrijventerrein in de stad of het dorp waar ze wonen. Zij bedenken creatieve oplossingen voor een toekomstige duurzame wijk.

Na een introductie op school over duurzaamheid selecteren de leerlingen een aantal thema’s waar ze bij hun wijk op focussen. De wijk is bijvoorbeeld bestand tegen een gerezen zeespiegel, gebruikt energie uit alternatieve bronnen en maakt zo veel mogelijk gebruik van lokale duurzame voedselproducten en circulaire materialen.

In een spetterende finale verdedigen de groepen met de beste ontwerpen per school hun ontwerp. Een deskundige jury beoordeelt de ontwerpen en de winnaar ontvangt een duurzame prijs.

Duurzame wijk finale 2021

In 2020 is het project duurzame stad vanwege corona aangepast. Het project en de kick-off kunnen nu ook door de leerlingen online uitgevoerd worden.

Nieuwsberichten finale Duurzame Stad en finale Duurzame Wijk in 2021.

De ontwerpwedstrijd Duurzame stad organiseert de ODMH (Omgevingsdienst Midden-Holland) in samenwerking met de Stichting Duurzame Stad.