Jeugdklimaattop voor middelbare scholieren


Jongeren zijn de toekomst. Ze denken buiten de gebaande paden. Met creativiteit, bevlogenheid en passie. Die kwaliteiten zijn onmisbaar in de strijd tegen klimaatverandering. Daarom riep de ODMH vorig jaar de Jeugdklimaattop in het leven. Tijdens de Jeugdklimaattop gaan de jongeren aan de slag met duurzaamheid. Via een workshop, via een quiz, maar ook via een concreet vraagstuk waar de klassen een oplossing voor moeten aandragen.

Jeugdklimaattop 2020 in Zuidplas

“Bedenk een challenge om mensen uit te dagen om energie te besparen.” Dat was het vraagstuk van de Jeugdklimaattop 2020 in gemeente Zuidplas . Voorafgaand aan de top verdiepten de klassen zich in energiebesparing. Vervolgens gingen ze aan de slag met een concreet idee om anderen hiervan te overtuigen.

Tijdens de Jeugdklimaattop 2020 verdedigden de afgevaardigde groepjes van de klassen hun idee. Daarmee maakten ze kans op twee prijzen: De juryprijs en de publieksprijs. Maar niet alleen voor de afgevaardigde groepjes viel er wat te winnen. We organiseerden diverse duurzame workshops en onze quizmaster testte welke leerling de beste kennis had van duurzaamheid. Ook voor die leerling was een prijs.

Meer informatie nodig?

Voor een jeugdklimaattop zijn vele andere thema’s te bedenken, zoals duurzaam vervoer of schone energie-opwek. De top kan aansluiten bij verschillende vakken op school. Door daarmee de koppeling te zoeken, brengen we duurzaamheid dichtbij.

Deze klimaattop is bedoeld voor brugklassen, of voor andere leerjaren en organiseren we op aanvraag van gemeenten. We organiseren de klimaattop zowel fysiek als digitaal, afhankelijk van de wensen van de gemeente en de huidige coronamaatregelen.

Artikelen over de Jeugdklimaattop 2020 in Zuidplas: