Kinderklimaattop in Evertshuis


Datum
Plaats in agenda
Tijd
11:15 tot
Locatie
Evertshuis Bodegraven-Reeuwijk
Omschrijving

Op vrijdagochtend 21 oktober organiseert de gemeente samen met de Omgevingsdienst Midden-Holland de jaarlijkse Kinderklimaattop. Kinderen van zeven basisscholen uit Bodegraven-Reeuwijk hebben zich vooraf op school al verdiept in klimaatadaptatie. Vrijdag presenteren ze hun nieuwe duurzame ontwerpen voor drie speelplekken in de gemeente. Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de finale, de bekendmaking van het beste ontwerp. Dit is van 11.15u tot 12u.

Meer informatie

Klimaatadaptatie

De Kinderklimaattop van onze gemeente staat dit jaar in het teken van Klimaatadaptatie. Als voorbereiding op de kinderklimaattop kregen acht groepen van zeven scholen les over klimaatadaptatie. In de les onderzochten ze van alles over hitte, droogte, hevige regenbuien en biodiversiteit. Samen vormen ze het Kinderadviesbureau ‘Geel en blauw maakt groen’.

Nieuwe ontwerpen voor bestaande speelplekken

De kinderen komen op 21 oktober naar het Evertshuis om hun nieuwe duurzame ontwerpen voor drie bestaande speelplekken in de gemeente te presenteren. De ontwerpen worden gebruikt ter inspiratie wanneer de speeltuinen aangepakt worden. Alle kinderen en een vakjury, onder leiding van wethouder Robin Kersbergen, stemmen welk ontwerp ze het beste vinden. Na een spetterende interactieve theatervoorstelling over duurzaamheid, “Mijn zus Valerie”, wordt bekend gemaakt wie de winnaar is.

Deelnemende scholen

De Bron (Reeuwijk-Dorp), De Wegwijzer (Driebruggen), KC Wereldweijde, Prinses Beatrixschool, Speel en Werkhoeve, Da Costaschool, IKC Schatrijk (alle vijf uit Bodegraven).

Aanmelden

Je bent als een van onze lokale media van harte welkom om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Je kunt je hiervoor vooraf aan melden bij Trees van Dijk van ODMH, via tvandijk@odmh.nl. Mocht je specifieke vragen hebben over de Kinderklimaattop, dan kun je ook bij haar terecht.