Symposium aardgasvrije wijken


Datum
Plaats in agenda
Tijd
12:30 tot
Locatie
Bodegraven-Reeuwijk, Evertshuis, Julianastraat 4
Doelgroep

Bestuurders en bedrijven in de regio Midden-Holland

Omschrijving

De gemeenten in de regio Midden-Holland hebben de ambitie om in 2050 een energieneutrale regio te zijn. Op dit symposium bespreken we de regionale resultaten van de warmteanalyse. Een van de uitdagingen hierbij is het uitfaseren van aardgas. Dit brengt voor zowel bestaande bouw als voor nieuwbouw van woningen uitdagingen met zich mee. Onze sprekers delen hun ervaringen en kennis over de transitie naar aardgasvrije wijken. Ook is er voldoende ruimte om te netwerken en kennis te delen over projecten in de regio.

Het veelzijdige programma is al goed gevuld met o.a. deze sprekers:

  • Hier Verwamt (Susanne van Suylekom) over hoe je bewoners moet betrekken bij de warmtetransitie;
  • IF Technology (Barry Scholten) en Tauw (Simon Bos) nemen ons mee aan de hand van enkele voorbeeld projecten hoe warmte uit oppervlaktewater en riool gebruikt kan worden voor verwarming.
  • Alliander (Esmeralde van Vliet) en Stedin (Eelco de Vink) gaan graag in gesprek over welke rol de netbeheerder kan invullen bij wijkgerichte aanpakken;
  • Stedin (Albert van der Molen) kan u alles vertellen over waterstof als brandstof voor verwarming;
  • Aedes/Stroomversnelling (Jeffrey Mennen) legt uit hoe de vergroening van de sociale woningvoorraad bij woningcorporaties verloopt en wat gemeenten daarin kunnen betekenen.
  • Ervaringen nieuwbouwprojecten – open sessie waarin projectleiders hun ervaringen met aardgasloos en energieneutrale nieuwbouw kunnen delen.
Kosten

Geen.

Meer informatie

nvt

Aanmelden

Geïnteresseerde bedrijven uit de regio Midden-Holland kunnen zich aanmelden via aanmelden@odmh.nl. Ter bevestiging ontvangt u dan een outlookuitnodiging.

Bijzonderheden

nvt