Vrijwilliger van De Zwanebloem krijgt een lintje

Gepubliceerd op 10 mei 2023

We zijn er enorm trots op dat een van de tien Gouwenaars die benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje Nassau “onze” vrijwilliger Dick Verbaan is!

Sinds 2012 is Dick een trouwe vrijwilliger bij het Centrum voor Natuur en Milieueducatie (CNME) de Zwanebloem. Nog altijd doet hij dit werk met dezelfde drive als waarmee hij begon.
Hij vertelt met rust, aandacht en passie en betrekt de kinderen persoonlijk bij de proeven die ze doen in de les. Wij zijn erg blij met zijn inzet en dat hij deel uitmaakt van ons vrijwilligersteam.

Les Weeronderzoek

Op de Zwanebloem geeft Dick, samen met Johan en Chris, de les Weeronderzoek. Dit is een les voor basisschoolkinderen uit groep 7 & 8.

Tijdens deze les gaan ze in op  het onderwerp weer, luchtdruk en alles wat hierbij komt kijken.  Kinderen kunnen dan o.a. experimenteren met de luchtdruk- en meetinstrumenten. Dick, Johan en Chris geven daarbij hun uitleg over wat er gebeurt.

De Zwanebloem en de ODMH

De Zwanebloem is onderdeel van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Vanuit dit centrum ontwikkelen en coördineren wij activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie. Wij doen dit met name voor leerlingen van basisscholen in de regio Midden-Holland.

Les meemaken

Als u ook wel een keer de les Weeronderzoek wilt meemaken dan kan dat. U kunt contact met ons opnemen via zwanebloem@odmh.nl of bellen naar 0182 – 572 033.

Vrijwilliger worden bij ons?

Of misschien wilt u wel vrijwilliger bij ons worden. Dat snappen wij heel goed! Ook dan kunt u via het e-mailadres of telefoonnummer contact met ons opnemen. Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom!

Meer informatie

Meer informatie over de Zwanebloem kunt u lezen op: www.odmh.nl/zwanebloem