Maand van de ondergrond

Gepubliceerd op 1 november 2023

We staan er vaak niet bij stil als we buiten lopen. Maar onder onze voeten, in de ondergrond, gebeurt van alles. Daar liggen onze kabels voor onder andere internet en energie, de buizen van het riool en de vuilcontainers. In toenemende mate wordt het drukker in de ondergrond. We hebben ruimte nodig en in de ondergrond is nog ruimte die kan worden gebruikt.

Maar staan wij ook in voldoende mate stil bij het belang van die ondergrond? Dit jaar organiseert de ODMH voor de 1e keer ‘de maand van de ondergrond’. In Rotterdam vindt deze activiteit al enkele jaren plaatsen en wij volgen nu dat goede voorbeeld in een aantal gemeenten van ons.

Activiteiten

Voor de aankomende weken hebben wij drie activiteiten ingepland in de gemeenten Gouda, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk.
Voor de activiteit op 11 en 14 november zijn maxima gesteld aan het aantal deelnemers. Voor de activiteit van 24 november is er een vrije inloop.

U kunt zich aanmelden voor een activiteit via de groene button onderaan dit bericht.

Dinsdag 14 november 2023 - geannuleerd

Ondergrond & Bodemleven: Filmvertoning Onder het Maaiveld

Duik mee in de wereld van het leven in de ondergrond tijdens de vertoning van “Onder het Maaiveld". Vooraf aan de vertoning wordt een inleiding gegeven, en is er achteraf ruimte voor napraat en discussie. Bekijk vooral op YouTube de trailer om een mooie indruk te krijgen! De film wordt getoond in de zaal waar de raad van de gemeente Waddinxveen vergadert.  
https://youtu.be/cPCG5_G0HYk?feature=shared  
NB: deze bijeenkomst gaat NIET door. Een nieuwe datum volgt z.s.m.

Vrijdag 24 november 2023

Ondergrond & archeologie: Een Romeins Bodegraven

Denkt u ook zo vaak aan het Romeinse Rijk? Ga mee terug in de tijd met Christo Thanos, archeoloog bij de omgevingsdienst Midden-Holland. Hij gaat vertellen over Romeins Bodegraven en het relateren aan de ondergrond door middel van het plaatsen van een handboring, als het lukken wil. 
Locatie: Bij het beeld van de Romeinse helm bij de Willemstraat in Bodegraven 
Tijdsduur: 13:30 – 16:00 
Aantal: Geen maximum, vrije inloop

Aanmelden voor een activiteit