Boomfeestdag 2023

Gepubliceerd op 16 november 2023

Elk jaar vindt er een boomfeestdag plaats in de gemeente Gouda. Dit jaar was de datum 15 november. Het vond plaats ten zuiden van Korte Akkeren, op het eiland naast de sluis. Groep 6 van basisschool de Triangel zette zich in voor een groener Gouda.

De ochtend is georganiseerd door de gemeente Gouda in samenwerking met de Zwanebloem/ODMH. Dit jaar ook ondersteund door Karin van Soroptomist Gouda en Marc Meijer, directeur Norminstituut Bomen.

Met een feestelijke opening door wethouder duurzaamheid en groen, Michel Klijmij-van der Laan en kinderwethouder Luc kon de dag beginnen. Zij plaatsten de herinneringspaal in de grond waarmee voorbijgangers kunnen zien dat de mooi geplaatste bomen dank zijn aan de inspanning van de leerlingen.

Het resultaat is dan ook groot, Gouda is twaalf bomen rijker. Notenbomen, hazelaars, meidoorns, lindes en lijsterbessen zijn gepland. Daarnaast zal het perk in het voorjaar vrolijk kleuren met geplaatste bloembollen. Ook aan de vitaliteit van het ecosysteem is gedacht, de leerlingen plaatsten wormen en leerden over hun nut.

Al met al was het een leerzame ochtend waar alle leerlingen druk aan de slag konden met hun eigen milieu. Met zakken vol overgebleven bloembollen gingen de leerlingen naar huis, thuis kunnen ze nog verder.

Foto: Astrid den Haan