Bijeenkomst Zwemwater en de Omgevingswet

Gepubliceerd op 8 november 2023

Gisteren (7 november) kwamen 180 eigenaren/beheerders van een zwembad of badinrichting in Zuid-Holland naar de Provincie Zuid-Holland voor een speciale informatiebijeenkomst over wat de komst van de  Omgevingswet en de nieuwe regeling zwemwater voor hen betekent.

De Omgevingswet biedt meer ruimte voor innovaties, maar brengt ook uitdagingen en verantwoordelijkheden met zich mee. Ook gelden er vanaf 1 januari 2024 strengere normen voor de kwaliteit van het zwemwater. De deelnemers werden bijgepraat door de collega's van Team Zwemwater van de ODMH.

Meer informatie over de veranderingen is nu al te vinden op www.odmh.nl/omgevingswet/zwemwater. Na de bijeenkomst zullen we daar ook de presentatie plaatsen. Binnenkort vindt u daar ook het overzicht van de gestelde vragen met de antwoorden en is er de mogelijkheid om de bijeenkomst in zijn geheel terug te kijken.

De ODMH voert namens de Provincie Zuid-Holland de toezicht en handhaving uit op de wettelijke regels die gelden voor de badinrichtingen en zwemgelegenheden.