Winnaars Kinderklimaattop Krimpenerwaard

Gepubliceerd op 15 juni 2022

Groep 8 van de Oranje Nassauschool uit Stolwijk had volgens de jury én het publiek het beste idee bij de Kinderklimaattop van de gemeente Krimpenerwaard. De leerlingen wonnen met hun idee: de Twenty-one challenge! Het was een dag vol mooie inspirerende ideeën om energie te besparen, dus de echte winnaars van de Kinderklimaattop zijn wij allemaal!

Kinderklimaattop stond in het teken van energiebesparing

Ongeveer 75 leerlingen hebben zich in de afgelopen weken bezig gehouden met hun en onze toekomst. De Kinderklimaattop stond in het teken van energiebesparing. Leerlingen van drie basisscholen uit de Krimpenerwaard kregen vandaag bij de TechnoHUB in Woerden workshops over duurzame energie en energiebesparing. Daarnaast presenteerde iedere school een idee om anderen enthousiast te maken om energie te besparen. Een jury van duurzame inwoners en ondernemers uit de gemeente en de leerlingen zelf kozen de twee beste ideeën. Wethouder Ria Boere opende de Kinderklimaattop en werd heel blij van de inzet van de scholen: “Omdat jullie - al op de basisschool - nadenken over energiebesparing en klimaat. Ik weet zeker dat jullie vandaag met mooie plannen en oplossingen komen. De gemeente vindt jullie stem heel belangrijk. Het gaat tenslotte om jullie toekomst.”

Juryprijs en publieksprijs

De Twenty-one challenge viel flink in de prijzen. Het idee is: na 20 minuten gamen, één uur buitenspelen. Dat bespaart niet alleen energie, maar is ook nog eens hartstikke leuk. De jury koos voor dit originele idee, omdat het naast energiebesparing ook aanmoedigt om meer te bewegen: een win-win! De jury vond ook de presentatie sterk: een heel goed filmpje en een enthousiast verhaal met mooie posters en materialen. Ook de meerderheid van de aanwezige leerlingen stemde op de Twenty-one challenge. Met zowel de jury- als de publieksprijs wint de school maar liefst 1000 euro om hun idee daadwerkelijk uit te voeren.

Kinderklimaattop

De gemeente Krimpenerwaard organiseert de Kinderklimaattop, in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland, dit jaar voor het eerst. De kinderen uit de groepen 8 van de Oranje Nassauschool, CBS de Wegwijzer en de Eben Haëzerschool waren de enthousiaste deelnemers.