Vergunningverlener

Gepubliceerd op 9 november 2022

Wij willen de wereld een stukje mooier maken voor onszelf en voor de volgende generaties! En daar werken we iedere dag aan. Doe je mee? Als vergunningverlener bij de ODMH lever je een bijdrage aan het veilig, schoner en duurzamer maken van de leefomgeving waarin we kunnen wonen, werken en recreëren. Je hebt een invloedrijke rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de openbare ruimte. En daar ben je trots op!

Vergunningverlener
32 - 36 uur

Een betrokken team met gedreven specialisten verwelkomt jou met open armen!

Het team Vergunningverlening van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) bestaat uit 20 vaste medewerkers en een flexibele schil met inhuur. Het team voert de regie over het totale proces van het verlenen van omgevingsvergunningen. Dit start met het behandelen van binnenkomende telefoontjes op de frontoffice. Vervolgens vindt zowel beoordeling als toetsing van de bouwplannen plaats. We verlenen vergunningen en geven informatie op het gebied van bouw, sloop, het aanleggen van inritten, werkzaamheden aan monumenten en het kappen van bomen.

Kwaliteit en teamwork zijn de sleutelwoorden waar je samen met je collega’s voor staat. Samen werken voor het beste resultaat, maar ook plezier maken en er zijn voor elkaar, dat maakt een werkdag nóg leuker.

Wat ga je doen?

Je gaat in gesprek met inwoners en organisaties over hun bouwplannen en aanvragen. Je toetst de aanvragen aan de omgevingsplannen en zoekt in samenwerking met de collega’s de ruimte om plannen mogelijk te maken.

 • Je behandelt enkel- en meervoudige aanvragen voor omgevingsvergunningen (onderdeel bouw), die je toetst aan het bestemmingsplan en het Bouwbesluit.
 • Je draagt zorg voor de inhoudelijke toetsing van aanvragen omgevingsvergunningen en stelt een gemotiveerde toekenning of afwijzing van de vergunningaanvraag op.
 • Je geeft advies aan aanvragers, stemt zo nodig vooraf af met aannemers, architecten, de Welstandscommissie of andere betrokken partijen.
 • Je informeert bewoners en bedrijven over het brede terrein van bouwen en wonen.
 • Je bewaakt de voortgang van het proces van vergunningverlening binnen de wettelijke termijnen.
 • Je staat open voor het deelnemen aan projectgroepen, bijvoorbeeld in het kader van de omgevingswet.

Jouw kwaliteiten

 • Inhoudelijk: Het vakgebied vergunningverlening kent voor jou geen geheimen en je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Maar als je nog moet ontdekken wat een mooi vak het is, bieden wij je de kans het bij ons te leren!
 • Initiatiefrijk: Je bent een proactieve collega die denkt in mogelijkheden en je signaleert kansen. Je weet van aanpakken. Bij jou is het glas halfvol en je ziet mogelijkheden voor jezelf en de ODMH.
 • Toegankelijk en gericht op samenwerking: Je verbindt je gemakkelijk met anderen. Je werkt zelfstandig maar je bent ook een teamplayer.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden: Je schrijft de Nederlandse taal uitstekend en beschikt over goede communicatieve eigenschappen. Je gaat de ODMH extern vertegenwoordigen. Hiervoor heb je een klantgerichte, instelling nodig, je kan goed schakelen in je communicatie en je bent flexibel. In jouw werk treed je met daadkracht en besluitvaardigheid op. Het leveren van kwaliteit staat voor jou hoog in het vaandel.

Wat vragen wij

Je herkent jezelf in de gevraagde kwaliteiten en beschikt over een relevante opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting Bouwkunde, Ruimtelijke Ordening of Recht of je hebt MBO+ niveau met aantoonbaar ervaring op vergelijkbaar niveau.

Ervaring als vergunningverlening Bouw bij een overheidsorganisatie, een afgeronde opleiding ABW 1, ABW 2 en affiniteit met monumenten  is een pré. Mis je de ervaring en ben je toe aan een frisse start van je carrière? Dan kunnen wij jou ook de mogelijkheid bieden om als junior aan de slag te gaan.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou.

Wij willen de wereld mooier maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken.

Via Werken bij de ODMH  kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Verder bieden wij:

 • Ben je een starter dan bieden we jou een salaris van maximaal € 3.732,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 9, maximaal
  € 4.208,- is mogelijk.
 • Het salaris voor een ervaren vergunningverlener bedraagt maximaal € 4.208,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 10, maximaal € 4.671,- is mogelijk.
 • We starten met een dienstverband voor een jaar en gaan graag een langdurige samenwerking met je aan.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% in aanvulling op je salaris dat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto.
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct via deze pagina. Dat kan tot en met 4 december 2022.

Heb je vragen?

Heb je vragen over de functie? Bel of whatsapp dan met Marieke Koek, teamleider vergunningverlening (06 – 54 39 41 26).

Bel of Whatsapp voor informatie over de sollicitatieprocedure met Lies Middelkoop, HR-adviseur,  via 06 -83 56 55 56 op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag of mail hr@odmh.nl