Toezichthouder Bouw- en woningtoezicht (ervaren en/of starter)

Gepubliceerd op 7 december 2022

Onze collega’s van de ODMH willen de leefomgeving een stukje mooier maken voor onszelf en voor de volgende generaties! En daar werken we iedere dag aan. Doe je mee en deins jij niet terug voor alle controles tussen paalpunt en nokvorst? Wij gaan dan graag in gesprek met je over de vacature van

Toezichthouder Bouw- en woningtoezicht (ervaren en/of starter)

Het Team Toezicht en Handhaving van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht bestaat uit 23 gedreven professionals die werken aan de toezicht en handhaving van de verleende vergunningen. We ondersteunen hiermee onze klantgemeenten en provincie bij hun bouwopgaven. Denk hierbij aan de noodzakelijke controles ten behoeve van de uitvoering van heiwerkzaamheden, wapening, opleggingen, isolatie, ventilatie en nog veel meer aspecten in zowel de utiliteitsbouw als bij civiele werken. We zijn er trots op dat we werken voor een open organisatie die zich inzet voor een betere leefomgeving.

Wat ga je doen?

Als toezichthouder heb je een afwisselende baan. Geen dag is hetzelfde, je werkt zowel in teamverband als zelfstandig. Je hebt contact met instanties, inwoners en collega’s en stelt je daarbij klantgericht op. Het is zeker geen kantoorbaan; je werkt zowel binnen als buiten en hebt daarbij de vrijheid je eigen tijd in te delen.
Dit houdt onder andere in:

 • Je zorgt ervoor dat de bouwzaken voldoen aan de wet- en regelgeving zodat voor bewoners en bedrijven een fijne woon-, werk- en leefomgeving wordt gecreëerd.
 • Je houdt toezicht op de goedgekeurde vergunningen binnen bestaande bouw en nieuwbouw. Het toezicht en de handhaving op de omgevingsvergunningen voer je zelfstandig uit.
 • Je geeft voorlichting, verstrekt informatie en aanwijzingen aan bewoners en bedrijven.
 • Je rapporteert over je bevindingen en verzorgt de administratieve afhandeling van handhavingszaken.
 • Je hebt een dynamische functie; je werkt nauw samen met je collega toezichthouders, juristen en andere ODMH-collega’s.

Jouw kwaliteiten

 • Communicatief sterk zowel mondeling als schriftelijk. Rapporten opstellen vormt voor jou geen probleem. Je staat stevig in je schoenen en je hebt overtuigingskracht ook wanneer je boodschap onplezierig nieuws betreft. Bij weerstand bewaar jij de rust.
 • Inlevingsvermogen: het is cruciaal dat je je goed kunt inleven in het standpunt van een ander. Je hebt sterke luistervaardigheden, stelt open vragen en je hebt begrip voor tegengestelde belangen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor inwoners en andere betrokkenen
 • Zelfstandigheid: je bent proactief en een echte aanpakker, je signaleert knelpunten en bent in staat deze zelfstandig op te pakken. Je zoekt daarbij actief de samenwerking met de andere teams als dit nodig is.

Wat zegt je collega?

“Wat ons werk zo leuk maakt? In het team blijf je leren van collega’s! Humor zorgt voor een goede en ontspannen werksfeer. En omdat we veel verschillende mensen spreken op een dag is elke dag anders!”

Wat vragen wij

Je herkent jezelf in de gevraagde kwaliteiten en beschikt over een opleiding op minimaal mbo4-niveau op het gebied van techniek of bouwtechniek.

Daarnaast:

 • Heb je bij voorkeur ervaring als toezichthouder in de bouw.
 • Mis je de ervaring en ben je toe aan een frisse start van je carrière? Dan kunnen wij jou ook de mogelijkheid bieden om als starter aan de slag te gaan.
 • Omdat je regelmatig op pad gaat, is het belangrijk dat je in het bezit bent van rijbewijs B.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou.

Wij willen de wereld mooier maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken.

Via Werken bij ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Verder bieden wij:

 • Ben je een starter dan bieden we jou een salaris van maximaal € 3.732,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 9, maximaal € 4.208,- is mogelijk.
 • Het salaris voor een ervaren toezichthouder bedraagt maximaal € 4.208,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 10, maximaal € 4.671,- is mogelijk.
 • We starten met een dienstverband voor een jaar en gaan graag een langdurige samenwerking met je aan.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% in aanvulling op je salaris dat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto.
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct via dit formulier. Dat kan tot en met 8 januari 2023. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten en nemen contact met je op om kennis te maken.

Heb je vragen?

Heb je vragen over de functie? Bel of whatsapp dan met Lotte Dighe-van Krieken, teamleider Toezicht en Handhaving (06 – 83 57 27 26).

Bel of Whatsapp voor informatie over de sollicitatieprocedure met Lies Middelkoop, HR-adviseur, (06 - 83 56 55 56) of mail hr@odmh.nl.

Delen? Graag! Maar acquisitie stellen wij niet op prijs.