ODMH genomineerd voor Beste leerbedrijf 2022

Gepubliceerd op 24 maart 2022

Onlangs heeft de SBB bekend gemaakt dat de ODMH een van de tien genomineerden is voor het 'beste leerbedrijf 2022' voor mbo-studenten in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

ODMH is erkend leerbedrijf

ODMH leidt sinds 2009 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Ronald Bakker, stagecoördinator bij ODMH is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat we ons mooie werk graag ook overdragen aan de toekomstige generatie.”

Bekendmaking beste mbo student

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Aandacht geven aan de erkende leerbedrijven

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

Alle genomineerden

Het overzicht van alle genomineerden vindt u op de website van SBB: https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Omgevingsdienst Midden-Holland, Ronald Bakker, rbakker@odmh.nl.