Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) was erbij met de voeten in de klei

Gepubliceerd op 15 december 2022

Op 14 december waren twee medewerkers van het ministerie van I&W bij ons op bezoek. Zij wilden meer weten over de werkzaamheden van een Omgevingsdienst omdat ze steeds meer te maken krijgen met Omgevingsdiensten.

In de ochtend hebben een aantal collega’s ze bijgepraat over verschillende onderwerpen: samenwerking met andere partijen, en waar we als Omgevingsdienst tegenaan lopen bij de uitvoering van ons werk. Maar de beste manier om een Omgevingsdienst te leren kennen is mee te gaan naar buiten.

Met de voeten in de klei

Na de lunch zijn de medewerkers van het ministerie daarom op stap gegaan met een toezichterhouder Milieu en adviseur Bodem. Ze bezochten een bedrijf die bouwmachines en -materialen verhuurt en onderhoudt. Samen met de ondernemer liepen ze door het bedrijf om te controleren of de ondernemer zich aan de Milieuwet houdt.

Daarna gingen ze naar een locatie (Coupepolder) waar sprake is van oude vuilstort die een nieuwe bestemming heeft gekregen. De ODMH heeft ervoor gezorgd dat er hier de grond werd gereinigd en voerde de nazorg uit in opdracht van de Provincie Zuid-Holland.

Goede indruk

Een van de medewerkers van het ministerie zei aan het einde van de dag:
“We hebben veel gehoord en gezien en daardoor nu een goede indruk over jullie werk. Dat is top!”

Kortom het was een geslaagde dag en we zijn blij dat we het ministerie op deze manier meer konden laten zien over het werk van de Omgevingsdiensten.