Het groener maken van Gouda tijdens Boomfeestdag

Gepubliceerd op 21 november 2022

In de ochtend van woensdag 16 november vond de jaarlijkse Boomfeestdag plaats in Gouda op twee verschillende locaties, aan de Taxusweg en in het Steinse Groen. Boomfeestdag aan de Taxusweg werd georganiseerd door de gemeente Gouda in samenwerking met de ODMH.

Hier hebben de leerlingen uit groep 6 van de Triangel en de leerlingen uit groep 5 van de Graaf Jan van Nassauschool 4 meidoorns geplant.

Boomfeestdag in het Steinse Groen werd georganiseerd door Gert Olbertijn, adviseur duurzaamheid in de regio Zuid-Holland en de Gemeente Gouda. HIer hebben de leerlingen uit groep 6 van de Goejanverwelle school 6 notenbomen geplant.

De feestelijke dag aan de Taxusweg is geopend door wethouder Klijmij- van der Laan en Kinderwethouder Anne Warga. “Inspirerend om te zien dat wij tijdens de Boomfeestdag ons samen inzetten voor een groener Gouda. Wij pakken dit graag met de scholen op: jong geleerd; oud gedaan. Zodat wij samen Gouda groener doorgeven aan de volgende generatie.” zegt Michel Klijmij-van der Laan, wethouder Groen en Duurzaamheid.

Naast het planten van de bomen hebben de leerlingen de wijk opgevrolijkt door Geraniums Rozanne te planten. Later in de ochtend kregen de leerlingen een workshop over wormen van de Soroptimisten en konden zij zelf vogelvoer maken voor in de nieuwe bomen.

We kijken terug op een mooie ochtend, waarbij de kinderen Gouda weer groener hebben gemaakt.