Communicatie adviseur

Gepubliceerd op 21 april 2022

Vind jij het leuk om onze organisatie verder op de kaart te zetten? Is communicatie jouw passie en help jij ons duidelijk te maken wie wij zijn en waar we voor staan? Ben jij een initiatiefrijke creatieve aanpakker? Dan zoeken wij jou!

Communicatie adviseur
28 - 36 uur

Een functie waarin jij het verschil kunt maken

Als communicatie adviseur maak je onderdeel uit van de staf, die bestaat uit vijf stafmedewerkers, die nauw samenwerken met de directeur. We zijn er trots op dat we werken voor een open organisatie die zich inzet voor een betere leefomgeving. We werken samen met onze opdrachtgevers, de gemeenten in de regio en de provincie Zuid-Holland

Samen met de senior communicatieadviseur werk jij aan de profilering van de organisatie, waarbij jullie een team vormen en elkaar als het nodig is, aanvullen en vervangen.

In jouw werk is geen dag hetzelfde: De ene dag ben je bezig met de social media, de andere dag werk je het intranet bij en ga je op zoek naar nieuwe wegen om de ODMH beter te profileren.

Wat ga je doen?

 • Je houdt je bezig met communicatie in brede zin en bent betrokken bij de profilering van de organisatie: Je denkt mee, je adviseert en maakt zelf een voorstel en zorgt er ook voor dat het voorstel tot uitvoering komt.
 • Je werkt zelfstandig aan projecten: Van begin tot einde ben je betrokken bij een project (bijvoorbeeld de verbetering van klantbeleving) de coördinatie is bij jou in goede handen.
 • Je werkt mee aan het up-to-date houden van ons intranet.
 • Waar nodig haak je bij externe overleggen aan, zoals het communicatieoverleg Zuid-Hollandse Omgevingsdiensten.
 • Je adviseert en voert werkzaamheden uit voor het programma ODMH Duidelijke Taal zoals het veranderen van standaardbrieven naar begrijpelijke taal.
 • Daarnaast verzorg je de projectcommunicatie voor bijvoorbeeld de implementatie Omgevingswet.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een creatieve, inspirerende en verbindende collega, die open staat voor nieuwe ideeën. Je bent benaderbaar voor iedereen in de organisatie en straalt enthousiasme uit.
 • Je bent proactief, pragmatisch ingesteld en overtuigend.
 • Je werkt zelfstandig maar werkt ook graag samen met je collega’s.
 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en over relevante werkervaring (recent opgedaan) op het gebied van communicatie en met projectmatig werken.
 • Je weet de juiste middelen in te zetten en je hebt ervaring met de ontwikkeling van deze communicatiemiddelen.
 • Het werken in een bestuurlijke omgeving is een pre.
 • Je kunt goed luisteren en bent sterk in plannen.
 • Je hebt een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en beheersing van de Nederlandse taal.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen onze regio veiliger maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken.

Werken bij ons betekent werken voor een ambitieuze en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en een interessant takenpakket.

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, naast flexibele arbeidsvoorwaarden werken we ook met flexibele werktijden en werkplekken.

Wat bieden wij jou

 • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving (bedrijfsfilm).
 • Een salaris van maximaal € 4.671,= bruto per maand (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw profiel.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van vitaliteit, kennis en vaardigheden;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest;
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.

We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan uiterlijk maandag 16 mei via Vacature communicatie adviseur - communicatie adviseur - Werken bij ODMH - Outsite

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 23 mei 2022.

Sollicitatieprocedure

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met André Mutter, directeur, 088 5450367.

Voor inlichtingen over de procedure kun je contact opnemen met Marjan Rooker, HR coördinator, 088-5450445

Wij zijn er trots op dat de ODMH één van de tien genomineerden ‘beste leerbedrijf’ voor mbo-studenten in de sector Voedsel, Groen & Gastvrijheid is.

Delen? Graag! 
Maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.