Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM)

Gepubliceerd op 7 december 2022

Wil jij mede ‘in the lead’ zijn bij het creëren van een leefomgeving die zowel voor inwoners als voor bedrijven aantrekkelijk is? Dan zoeken wij jou! Bij ons is een plek vrijgekomen voor een

Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM)
32 - 36 uur p/w

Een betrokken team van ongeveer 10 medewerkers, waaronder 5 ROM-adviseurs, verwelkomt jou met open armen. Het team is een onderdeel van de afdeling Expertise, hier werken circa 60 adviseurs.

Wat ga je doen?

Je vakgebied is het inbrengen van ‘milieu’ in de ruimtelijke ordening. Milieu staat hier voor ‘duurzame ruimtelijke ontwikkeling’. Het gaat niet meer alleen om de klassieke milieuthema’s, maar bijvoorbeeld ook om energie, klimaatadaptatie of ondergrond.

Als beleidsadviseur neem je regelmatig afstand van deze dagelijkse praktijk. Je plaatst deze in een breder verband. Je vertaalt informatie naar ideeën voor de toekomst. Dat houdt concreet in:

 • Een groot deel van je tijd besteed je aan de ontwikkelingen binnen de Omgevingswet. Jij zet de lijn uit zodat alle genoemde thema’s op een goede manier in het omgevingsplan van onze gemeenten komen. Dit doe je samen met je collega ROM-adviseurs en de vele specialisten van ODMH. Met de teamleider zorg je ervoor dat deze kennis ook bij alle ROM-adviseurs is zodat zij het kunnen toepassen.
 • Je bent voorzitter van het overleg met onze gemeenten en de provincie over nieuwe ontwikkelingen in het werkveld en welke koers wij daarin gaan varen. Je hebt een vergelijkbaar overleg met andere omgevingsdiensten. Jij zit daar namens de ODMH aan.

Naast de beleidstaak ben jij ook voor een gemeente de ROM ambassadeur. Dat wil zeggen dat je voor die gemeente de spin in het web bent en het werk op het vlak van ruimtelijke ordening en de fysieke leefomgeving bewaakt en coördineert. Je beoordeelt en denkt aan de voorkant mee over de ruimtelijke plannen van jouw gemeente. Jij bent de specialist op de thema’s milieu effectrapportage en bedrijven- en milieuzonering. Voor alle andere thema’s kan je de hulp inroepen van collega’s, die je graag helpen.

Jouw kwaliteiten

 • Wij verwachten van jou een opleiding op HBO+ niveau op het gebied van ruimtelijke ordening of milieu.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je bent succesvol en hebt plezier in het vertalen van informatie naar ideeën voor de toekomst aan de hand van concrete voorstellen.
 • Je kan overtuigen door een oplossings- en resultaatgerichte instelling en hebt oog voor eventuele tegenstrijdige belangen. Je weet verwachtingen te managen.

Waarom jij kiest voor werken bij de Omgevingsdienst Midden-Holland?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ons echt iets voor jou.

Wij willen dat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken.

Via Werken bij ODMH - Omgevingsdienst Midden-Holland kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Verder bieden wij

 • Een salaris van maximaal € 5.021,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10a) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal (11, maximaal € 5.372,-) is mogelijk.

 • Als het van beide kanten bevalt gaan wij graag een langdurige samenwerking met je aan.

 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% in aanvulling op je salaris dat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.

 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden.

 • Een fiscaal gunstige vitaliteits- en duurzaamheidsbudget.

 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.

 • De ODMH te Gouda is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto.

 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast geworden?

Dan komen wij graag met jou in gesprek. Solliciteer vóór maandag 9 januari 2023 via dit formulier.

We nemen snel contact met je op.

Heb je vragen?

Bel voor vragen over de functie met Marlies van Bergen, teamleider,
via 06 - 10 11 69 42. Je kan haar ook een Whatsapp bericht sturen.
"Als je het leuk vindt kunnen wij ook afspreken om samen een kopje koffie te drinken".

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel,
HR-adviseur via 088 - 54 50 371. Haar werkdagen zijn maandag, woensdag tot 13 uur en vrijdag.