Afdelingshoofd Bouw- en woningtoezicht/MT-lid

Gepubliceerd op 16 mei 2022

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op management niveau, heb je visie voor organisatie én medewerkers en kun je duidelijk maken waar je naartoe wilt? Neem je graag de ruimte die wij je bieden? Dan zoeken wij jou!

Afdelingshoofd
Bouw- en Woningtoezicht/MT-lid
32-36 uur

Een afdeling waar jij het verschil kunt maken

De afdeling Bouw en woningtoezicht (BWT) neemt een belangrijke positie in binnen de totale dienstverlening van de ODMH. Zij verleent vergunningen voor bouwactiviteiten en houdt daar toezicht op, controleert of er volgens vergunning gebouwd wordt en of de kwaliteit van het bouwen voldoende is. Ook de regulering en het toezicht  op de kwaliteit van bestaande bebouwing en monumenten gebeurt vanuit BWT, evenals het advies over het gebruik van asbest en sanering.
De afdeling bestaat uit drie teams:

 • Vergunningverlening,
 • Toezicht en Handhaving
 • Juridische Zaken.

In totaal telt de afdeling 50 vaste medewerkers en daarnaast 20 flexibele krachten. De afdeling is sterk in ontwikkeling en zal de komende jaren (onder invloed van de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging) grote veranderingen doormaken. Dit heeft effect op de totale bedrijfsvoering en de medewerkers van de afdeling.

Wat ga je doen?

 • Op resultaat- en mensgerichte wijze geef je leiding aan de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de ODMH. De ontwikkelingen die de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging met zich meebrengen, kun jij goed vertalen naar de afdeling en de behoefte in de organisatie.
 • Je geeft leiding vanuit de uitgangspunten van integraal management en je bent verantwoordelijk voor de aansturing, bedrijfsvoering en resultaten van de afdeling.
 • Samen met de overige leden van het managementteam ontwikkel je de strategie van de ODMH. Daarbij denk en handel je over de grenzen van je eigen afdeling en de ODMH heen, en weet je bruggen te bouwen.
 • Het onderhouden van een goede samenwerking met de deelnemende gemeenten, de provincie Zuid-Holland en overige instanties is van groot belang. Als afdelingshoofd fungeer je als intermediair tussen het bestuur en de ambtelijke organisatie. Je brengt een netwerk mee en gaat op zoek naar uitbreiding van je netwerk.
 • Je draagt het beleid van de ODMH actief uit en maakt medewerkers betrokken bij onze strategische visie. Daarbij is het belangrijk dat je ruimte geeft aan de medewerkers en hen stimuleert zich verder te ontwikkelen. Dat je een brug slaat tussen waar de organisatie naartoe wil bewegen en wat dit voor medewerkers betekent.

Bij alles wat je doet, is vertrouwen de basis:
Je vertrouwt je collega’s op hun kennis en kunde en geeft ze ruimte (je stuurt op hoofdlijnen) maar ook de richting, die ze nodig hebben.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een creatieve, inspirerende en verbindende collega, die vertrouwen wekt en open staat voor innoverende strategieën en ideeën. Je bent benaderbaar voor iedereen in de organisatie en straalt enthousiasme uit.
 • Je werkt graag in een dynamisch werkveld en je bent in staat om in een ambtelijke politiek-bestuurlijke context leiderschap te tonen. Je hebt affiniteit met verlengd lokaal bestuur en bouw- en woningtoezicht en je beschikt over bestuurlijk invoelingsvermogen.
 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt relevante werkervaring.
 • Daadkracht, resultaatgerichtheid maar vooral duidelijkheid zijn jou vertrouwd en hierbij verlies je de menselijke kant niet uit het oog. Door jouw open houding weten mensen dat de deur bij jou open staat.
 • Je bent goed in staat om te reflecteren: richting medewerkers, MT-leden maar zeker ook naar jezelf.
 • Je schakelt makkelijk op diverse niveaus: Als MT-lid denk je mee in de visie en strategische ontwikkeling van de organisatie, als afdelingshoofd neem je je teamleiders hierin mee en heb je een helder beeld van waar je naartoe wilt. Richting je medewerkers ben je in staat om visie te vertalen naar plannen en uitvoering.
 • Je bent klantgericht en je bent in staat om omgevingsbewust te handelen. Hierdoor weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze opdrachtgevers en andere partijen. Je weet op een creatieve manier om te gaan met belangenverschillen en je denkt in kansen en mogelijkheden.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen onze regio veiliger maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken.

Werken bij ons betekent werken voor een ambitieuze en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en een interessant takenpakket.

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, naast flexibele arbeidsvoorwaarden werken we ook met flexibele werktijden en werkplekken.

Wat bieden wij jou

 • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving (bedrijfsfilm).
 • Een salaris van maximaal € 6.616,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 13) bij een 36-urige werkweek.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest;
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.

We beschikken over gratis parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Het ODMH gebouw ligt in de directe nabijheid van een supermarkt, kinderdagverblijf en horecagelegenheden.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan uiterlijk 7 juni 2022 via deze button

Sollicitatieprocedure

De 1e ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op woensdag 15 juni a.s.
Daarna volgen een 2e gespreksronde en een gesprek met de personele commissie.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

In overleg met de kandidaat zullen referenties worden ingewonnen.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern opengesteld.

Heb je vragen?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met André Mutter, directeur, 088 - 54 50 367.

Voor inlichtingen over de procedure kun je contact opnemen met Marjan Rooker, HR coördinator, 088 - 54 50 445 of mailen naar hr@odmh.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.