Trainees ODMH on Route!

Gepubliceerd op 11 maart 2021

Eerst besparen, daarna opwekken. Zo luidt de basisgedachte van Trias Energetica. Dat is een strategie om panden energiezuinig of -neutraal te maken. Ook de overheid stimuleert gebouweigenaren om eerst te isoleren en daarna pas te kiezen voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Gemeente Zuidplas
De gemeente Zuidplas wist wel raad met deze handige tip! Alle inwoners kunnen gratis warmtefoto’s van hun huis laten maken. Een warmtefoto oftewel warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera, die infrarode warmtestraling kan vastleggen. Zo zijn warmtelekken goed zichtbaar zijn.

On Route!
De gemeente Zuidplas had handen tekort vanwege de vele aanmeldingen. Gelukkig kon de ODMH meehelpen

Zo zijn twee trainees van de ODMH in week 8 drie dagen op pad geweest. Een trainee kende het gebied al, de andere nog niet zo goed. Inmiddels hebben beiden een goed (warmte) beeld van Nieuwerkerk aan den IJssel.
Veel inwoners zijn enthousiast en vertelden de trainees hoe duurzaam hun huis eigenlijk al is. Dat de bewoners in onze regio zo betrokken zijn en graag willen meewerken, stemt vrolijk!

Omdat het weer met rasse schreden warmer wordt en warmtefoto’s dan een vertekend beeld kunnen geven, was voor onze trainees zaak om vroeg in de ochtend de huizen te fotograferen. Na een paar lange donkere maanden thuis te hebben gezeten, voelde het foto’s maken voor hun als een uitje!
'Vroeg de trein nemen, een OV fiets lenen en langs verschillende huizen gaan, dat kost energie zou je zo zeggen. Integendeel, het bracht ons zoveel meer nieuwe energie!'