Wat heeft de ODMH met voedselverspiling?

Gepubliceerd op 2 februari 2021

Het is deze week (1 – 6 februari) de week van de circulaire economie in Nederland. Dit jaar is het thema ‘laten zien dat de circulaire economie in Nederland werkt en groeit’. In de regio Midden-Holland hebben wij aandacht voor het onderwerp ‘Voedselverspilling tegengaan’.

Koken met restjes

Op verzoek van onze regiogemeenten heeft de ODMH het afgelopen half jaar de rol van consumenten in de circulaire economie verkend. Het doel daarvan was om tijdens deze week een of twee evenementen voor de consument te organiseren. Er is gekozen om te gaan ‘Koken met restjes’! Want op die manier gaan we voedselverspilling tegen en besparen we grondstoffen.

Medewerking van topkoks uit onze regio

Twee topkoks  uit de regio (Gouda, De Kleischuur) hebben over Koken met restjes een filmpje gemaakt.

In de week van de circulaire economie zullen zij 3 online kookafleveringen uitzenden met als onderliggende boodschap: voedselverspilling voorkomen.

Drie afleveringen en dan zelf aan de slag!

Er zijn drie afleveringen, nl. op:

  • maandag 1 februari, gaat over het voorgerecht;
  • woensdag 3 februari, gaat over het hoofdgerecht;
  • vrijdag 5 februari, gaat over het nagerecht.

Het platform ’t Groene Hart zendt uit via hun YouTubekanaal vanaf 16.00 uur. Wil jij ook leren koken met restjes? Stem op de genoemde dagen af het Youtubekanaal en ga daarna zelf aan de slag met een van de recepten!
Tijdens de afleveringen kun je, via de chat, vragen stellen over de werkwijze, de ingrediënten of producten. Heb je een tip, dat kan ook!