Boomfeestdag 2021

Gepubliceerd op 28 oktober 2021

In de week van 10 november 2021 vond de jaarlijkse Boomfeestdag plaats in Gouda.

In de week van 10 november 2021 vond de jaarlijkse Boomfeestdag plaats in Gouda. De ochtend werd georganiseerd door de gemeente Gouda in Samenwerking met De Zwanebloem/Omgevingsdienst Midden-Holland.

Dit jaar heeft de boomfeestdag een extra feestelijk tintje, Natuur en Milieu punt Gouda bestaat dit jaar 10 jaar. NMpunt is een samenwerkingsverband tussen met de Gemeente Gouda, de Brede School Gouda, IVN en de Zwanebloem/ODMH om natuur en milieu educatie voor alle kinderen in Gouda mogelijk te maken.

Dit jaar zijn er 10 bomen gepland door drie basisscholen Graaf Jan van Naussauschool, de Triangel en de Westerschool. In totaal hebben er 76 leerlingen, op verschillende ochtenden meegedaan.

In de wijk bij elke school worden een aantal van de jubileum bomen gepland. In totaal worden er 10 bomen neergezet voor elk NMpunt jaar eentje.

Woensdag 10 november opende Wethouder Hilde van Niezen deze feestelijke boomfeestdag.

Hans van Kekem van de Brede School Gouda, André Mutter van de ODMH, Ton van Rossem van de IVN en de kinderwethouder Thijmen hebben gezamenlijk namens Natuur en Milieupunt een boom geplant.

De kinderen hebben naast het planten van de bomen, de wijk opfleuren door bloembollen te planten met een lesbegeleider van de Zwanebloem . Ook hebben de kinderen een workshop gedaan over wormen, deze werd gegeven door de Soroptimisten die dit jaar hun 100 jarig bestaan vieren.

We kijken terug op 3 mooie ochtenden waarbij de kinderen de wijk van de school weer groener hebben gemaakt.

Else Lotte van Driel en Astrid van Elswijk van de Zwanebloem