Young ODMH on tour!

Gepubliceerd op 11 maart 2020

In 2019 hebben de ‘young professionals’ bij ODMH  het netwerk Young ODMH opgericht. Het doel van dit netwerk is om als jonge werknemers binnen de ODMH gezamenlijk te werken aan ontwikkeling, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied.

Een van de activiteiten die zij organiseren zijn gezamenlijke uitjes, waardoor de jongeren binnen de organisatie elkaar beter leren kennen. Onlangs heeft YO een bezoek gebracht aan Blue City in Rotterdam.

Op naar een blauwe economie

Met een uitzicht over de Rotterdamse maas ligt BlueCity. Midden in, onder en tussen de oude zwembaden en glijbanen van het oude zwembad Tropicana zijn allerlei ondernemingen gevestigd. Het gemeenschappelijke doel: zo circulair mogelijk zijn. Het koffiedik van de Aloha Bar wordt gebruikt als voeding voor de zwammen van Rotterzwam. De CO2 die daarbij vrijkomt, wordt door Spireaux gebruikt om algen te kweken. En ga zo maar door.

De YO’ers proefden van een duurzame lunch en luisterden naar een presentatie over plasticrecycling. Maar zij staken ook hun handen uit de mouwen. Tijdens een spoedcursus plastic scheiden leerden zij meer over verschillende soorten plastic. Dit plastic gebruikten zij vervolgens voor het 3D-printen van een ring.

Tijd voor ontspanning

Met een hoofd vol informatie moest ook nog de maag gevuld worden. Op naar de afsluitende bierproeverij van Vet & Lazy, onderdeel van BlueCity! En daarmee was het uitje ook echt uit. Het was een dag vol interessante ideeën. Maar met name was het een dag vol plezier en kennismakingen.
Op naar de volgende!