Webinar A12-Corridor - Logistiek transport op waterstof

Gepubliceerd op 24 september 2020

Met een kern van enthousiaste ondernemers stroopte de ODMH samen met de A12-corridor afgelopen maandag 21 september de mouwen letterlijk en figuurlijk op. Samen willen deze ondernemers aan de slag gaan met de duurzame productie van waterstof en het rijden daarop in de logistieke transport.
Tijdens het webinar gingen we dieper in op de rol van de verschillende bedrijven en bevroeg presentator Erik Beers hen over hun ambities, hun vragen en over de stappen die zij tot dusver al hebben gezet. De ODMH werkte mee aan de organisatie van dit webinar van de A12-corridor.

Samen met de overheid willen de ondernemers eraan werken om de overstap naar waterstof zo snel mogelijk te kunnen maken. Zo wil Engie vanaf 1 januari 2022 al waterstof kunnen produceren. Van Kessel Olie gaf aan dat zij dan een maand later het tankstation operationeel voor waterstof kunnen hebben. Lekkerland en Nabuurs, twee grote transportbedrijven, willen trucks aanschaffen om mee te experimenteren. Ook willen zij meer bedrijven betrekken bij dit consortium. Jocotrans wil graag meedoen en Holthausen zou vanaf volgend jaar al vijftig waterstoftrucks kunnen leveren.

Panelleden

In het panel nam Gijs Beyer (projectleider Corridor A12) deel, samen met Benjam Bolman (energieconsultant van Engie), John van den Berg (directeur Operations van Lekkerland), Ard Nabuurs (New Development Director van Nabuurs) en Joan van Kessel (directeur van Van Kessel Olie). Koen Sillevis Smitt van de ODMH was moderator van de (online) publieksvragen.
Bekijken webinar.

Meer informatie

Bent u ook enthousiast over rijden op waterstof en bent u een transporteur of verlader uit het gebied van de A12-Corridor (bedrijventerreinen langs de A12 tussen Zoetermeer en Bodegraven-Reeuwijk in)? Dan kunt u deelnemen aan het H2A12-consortium. U kunt contact opnemen via: https://a12-corridor.nl/contact/.

Als u geïnteresseerd bent in waterstof, maar niet direct met logistiek in de A12-Corridor te maken heeft, kunt u contact opnemen met: Katja Bojanova (T 0623246743, E kbojnaova@odmh.nl).