Subsidie samen aardgasvrij Gouda

Gepubliceerd op 8 september 2020

Energieneutraal en aardgasvrij wonen. Steeds meer mensen krijgen door hoe slim dat is: voor je portemonnee, voor je comfort en voor het klimaat. Veel inwoners in Gouda zijn al bezig met isoleren en het zelf opwekken van energie. Sommige gaan zelfs een stap verder. Die willen gezamenlijk aan de slag. Er komen vaak veel proces en onderzoekskosten bij kijken. De gemeente stimuleert de inwoners die samen stappen willen zetten nu met een opstartsubsidie van €5.000,- (maximaal). Dit heet de Subsidie Samen Aardgasvrij Gouda. De ODMH werkte mee aan het opstarten van deze subsidie.

Op donderdag 10 september is er een informatieavond Samen Aardgasvrij. Klik op de link voor meer informatie en om aan te melden.

Meer informatie over de subsidie Samen Aardgasvrij en de voorwaarden daarvan.

Voor ODMH’ers uit (en andere inwoners van) Gouda die aan de slag willen met het energiezuiniger maken van hun koopwoning, verwijzen we ook nog door naar de Subsidie Energiezuinig Maken Woning. Inwoners kunnen tot €500,- geld terug vragen voor bijvoorbeeld het waterzijdig inregelen van de radiatoren, of aanpassen van de groepenkast voor zonnepanelen of koken op inductie. Lees de uitgebreide informatie hierover.