Strategisch adviseur

Gepubliceerd op 10 maart 2020

Kom jij bij ons knallen!? Ben je altijd op zoek naar nieuwe wegen om doelen te behalen? Kom jij met creatieve voorstellen waar je ook zelf graag concreet mee aan de slag gaat? Je presenteert, overlegt en discussieert op een enthousiaste manier? Wie weet word jij dan onze nieuwe sparringpartner van het management! De ODMH in Gouda zoekt op korte termijn een:

Strategisch adviseur

32 - 36 uur

Je komt in de Staf die bestaat uit 5 allround stafmedewerkers. We zijn er trots op dat we werken voor een open organisatie die zich inzet voor een betere leefomgeving. We werken samen met onze opdrachtgevers, de gemeenten in de regio en de provincie Zuid-Holland. We zijn bij de Staf op een breed terrein inzetbaar; van communicatie, organisatie brede beleidsontwikkelingen tot het leveren van managementinformatie. We vinden het belangrijk om zichtbaar te zijn in de organisatie om te weten wat er speelt. We werken rechtstreeks voor de directeur en vormen de schakel tussen beleid en uitvoering.

Je werkt als strategisch adviseur zelfstandig en krijgt voldoende ruimte om je werk te kunnen doen. Out-of-the-box-denken wordt gewaardeerd!

Wat ga je doen?

 • Je bent strategisch sparringpartner van het management op bedrijfskundig-, inhoudelijk en organisatorisch vlak. Dit jaar staat in het teken van klantgerichtheid.
 • Je levert en analyseert managementinformatie, bijvoorbeeld op het gebied van trends.
 • Je levert een actieve bijdrage in het ontwikkelen van een helder beleid. De invoering van de Omgevingswet en de consequenties daarvan is nu een actueel onderwerp.
 • Je start projecten op, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Denk hierbij aan cultuurveranderingsproject of een onderzoek naar outcome-gericht rapporteren. Je creëert draagvlak en neemt collega’s en opdrachtgevers op enthousiaste wijze mee in een gewenste verandering.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid en een goede dienstverlening. Je bent daardoor van toegevoegde waarde in ons streven naar meer dan tevreden opdrachtgevers.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een inspirerende en verbindende collega die doelgericht en pragmatisch te werk gaat. Je weet de juiste collega’s erbij te betrekken om het beste resultaat te bereiken.
 • Je communiceert makkelijk op verschillende niveaus en je zorgt dat je weet wat er zich binnen de organisatie afspeelt.
 • Je staat als adviseur stevig in je schoenen maar weet ook met humor je werk te doen en activiteiten in gang te zetten.
 • Een klantgerichte en dienstverlenende houding zijn voor jou vanzelfsprekend.
 • Je komt ongevraagd met voorstellen tot verbetering of vernieuwing. Je werkt vanuit een positief-kritische benadering. Je legt snel verbanden en schakelt bij waar nodig.
 • Je bent analytisch en het doorzien van de managementinformatie gaat je makkelijk af.
 • Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau en je hebt al enkele jaren gewerkt in soortgelijke functie.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdig en zelfstandige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers.
 • Een salaris van maximaal € 4.735,- bruto per maand (schaal 10A) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 11 is mogelijk.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je benieuwd wat de ODMH allemaal doet?

Neem dan een kijkje op: www.odmh.nl/over-odmh/werken-odmh

Daar vertellen onze collega’s hoe hun dag eruit ziet.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan vóór vrijdag 3 april 2020: vacatures.odmh.nl/strategisch-adviseur.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met André Mutter (directeur), 088 5450367.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel (HR-adviseur) 088 5450371.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.