Ondertekening convenant 'Verduurzaming Bedrijventerreinen'

Gepubliceerd op 29 januari 2020

Op donderdag 30 januari aanstaande ondertekenen ruim 20 partijen in Barneveld het Convenant ‘Verduurzaming bedrijventerreinen’. Naast de Provincie Zuid-Holland zijn dat ook enkele regionale ontwikkelingsmaatschappijen, Omgevingsdiensten, gemeenten en een aantal bedrijventerreinen.

Het doel van dit convenant is het versnellen van de energietransitie door samenwerking van de deelnemers aan een effectieve collectieve aanpak voor bedrijventerreinen.
Namens ODMH tekent plaatsvervangend directeur Henk Spruit het convenant.

Commitment

Met de ondertekening van het Convenant committeren bedrijventerreinen, overheden en andere betrokkenen zich aan het verduurzamen van bedrijventerreinen in Nederland. Iedere partij heeft daarvoor zijn eigen ambities.

Ambities ODMH

Sinds 2017 werken wij aan het verduurzamen van bedrijventerreinen in de regio Midden-Holland. We doen dat in opdracht van en in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland en onze regiogemeenten. Daardoor hebben wij inmiddels veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van energiebesparingsscans op bedrijventerreinen. Dit kan door het ondertekenen van het convenant verder uitgebreid worden.
Ook brengen wij de duurzaamheidsaspecten van bedrijventerreinen in kaart met het instrument DuurzaamheidsPrestatie op een Locatie, DPL-BT. Dat geeft bedrijven op het terrein inzicht in de mogelijkheden om het terrein te verduurzamen en aantrekkelijker te maken voor gebruikers en bezoekers.

Een recente ontwikkeling is dat ODMH samen met de Provincie Zuid-Holland de vraag naar een energieloket voor bedrijven verkent.