Een kijkje in de keuken bij Waddinxveen

Gepubliceerd op 11 februari 2020

Iedere twee jaar vindt bij een gemeente het project plaats ‘Jongeren in het gemeentehuis’. Dit project geeft jongeren de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij een gemeente. 5 februari jongstleden waren de jongeren op bezoek bij de gemeente Waddinxveen.

Het thema van het project was ‘Duurzaamheid in en om de school’. De jonge deelnemers zijn leerlingen van het Coenecoop College 4 VWO met maatschappijwetenschappen en 5 VWO met maatschappijleer.

Uitwerking projectvoorstel

Onder begeleiding van een raadslid hebben de leerlingen een projectvoorstel voorbereid voor verduurzaming van hun school. Waarbij de leerlingen hun politieke partijen namen hebben geven als ‘Groen moet je doen!’, ‘Forum voor Groen’, ‘Plan Groen’ en ‘Daily Green’.

De uitwerking van het voorstel hebben zij gepresenteerd in de raadszaal.
Gedurende de dag zijn de leerlingen ook druk geweest met het promoten van hun project. Zo waren ze te volgen via diverse sociale media en zijn er leuke campagnefilmpjes opgenomen. Na de presentatie mochten de raadsleden stemmen over het beste project.

Raadsvergadering

’S avonds vond er een raadsvergadering plaats met als doel een gezamenlijk gekozen project. Het winnende project wordt daadwerkelijk uitgevoerd.

Bijdrage ODMH

Vanuit ODMH waren 2 experts aanwezig bij de expertmeeting. Hier konden de leerlingen vragen stellen over hun duurzame voorstellen.