Kick-off wedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst 2020’

Gepubliceerd op 21 februari 2020

Vrijdag 21 februari was de kick-off voor de ontwerpwedstrijd Duurzame stad van de toekomst in Cinema Gouda. Leerlingen en studenten van vier scholen ontwerpen de komende maanden in groepen een duurzame wijk of een duurzaam bedrijventerrein in Gouda. Ter inspiratie keken de leerlingen de film “Before the Flood”.

Wethouder Michiel Bunnik Startte de wedstrijd.  “Heel mooi dat jullie komende tijd aan de slag gaan om een duurzame wijk te ontwerpen. De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds meer te merken, afgelopen januari was de warmste maand ooit gemeten. In Gouda zijn de veranderingen bijvoorbeeld te merken doordat sommige delen van de stad verzakken. of door ondergelopen kelders bij hevige regenbuien. 
Heel mooi dat jullie de komende tijd aan de slag gaan om mee te denken over de wijken van de toekomst! Hoe verplaatst iedereen zich in de toekomst? Hoe snel zullen alle wijken energieneutraal zijn? We zijn benieuwd naar jullie oplossingen en duurzame wijken en zien jullie graag terug tijdens de finale”.

De groepen met de beste duurzame ontwerpen per school gaan in de finale op 29 mei met elkaar de strijd aan. Een jury van duurzaamheidsexperts uit de Stad beoordeelt onder leiding van de wethouder de ontwerpen beoordelen. De groep met het beste ontwerp wint een duurzame prijs.

De wedstrijd in Gouda wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd door de ODMH, in samenwerking met Stichting Duurzame Stad. De deelnemende scholen zijn: Het GSG Leo Vroman, Carmelcollege, locatie Antonius; het Hoornbeeckcollege en het Driestarcollege (locatie Gouda).