Inwonersbijeenkomst in Alphen aan den Rijn over duurzame energievoorziening

Gepubliceerd op 13 maart 2020

Op 4 februari om 20.00 uur stroomt zalencentrum de Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn vol. Ruim 80 bewoners van Hazerswoude Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn komen luisteren naar het hoe en waarom van een duurzame energievoorziening.

De gemeente Alphen aan den Rijn, woningcorporatie Habeko en energiecoöperatie Energiek Alphen aan den Rijn vertellen de aanwezigen over de energietransitie en wat die betekent voor hun woningen.

Voorzitter Nicolier Wamsteker van dorpsoverleg Koudekerk heet de bewoners welkom. De bijeenkomst is een initiatief van de dorpsoverleggen van Hazerswoude Rijndijk en Koudekerk. Deze bijeenkomst vormt het startpunt voor een campagne om zo veel mogelijk bewoners te helpen hun huis comfortabeler te maken en tegelijk de energierekening omlaag te brengen.
De dorpsoverleggen onderkennen dat de energietransitie veel gaat veranderen voor bewoners. Anders omgaan met energie heeft dan ook een plek gekregen in de dorpsvisies van beide Alphense kernen.

Hoe verder?

De gemeente zoekt bewoners van rijtjeshuizen om hun woning als voorbeeld voor andere vergelijkbare huizen te analyseren. De analyses worden uitgevoerd door Duurzaam Bouwloket. Die kiest de te analyseren woningen. We kijken naar hoeveel dezelfde woningen er van het aangemelde type in Hazerswoude en Koudekerk staan en we verspreiden de uitgekozen woningen over verschillende bouwjaren. Deze adviezen en inspiratiebronnen worden eind april op een nieuwe bewonersavond gepresenteerd.