Finale Duurzame Wijk - Gemeente Alphen aan den Rijn

Gepubliceerd op 4 juni 2020

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn organiseert de ODMH de ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk. In maart van dit jaar was de kick-off en zijn de leerlingen aan de slag gegaan met deze opdracht. Meer dan 100 leerlingen van het Ashramcollege en het Groene Hart Lyceum doen mee aan deze wedstrijd.

Zij bedachten creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige woonwijk in de polder Gnephoek. In hun ontwerp houden de leerlingen rekening met het vergroten van de biodiversiteit en de gevolgen van een veranderend klimaat.

Duurzame ideeën

Ook ontwerpen ze nieuwe vormen van energievoorziening en wonen. Daarnaast hebben ze ook nog oog voor een duurzame voedselvoorziening (bv voedsel uit de regio)  en duurzame mobiliteit. Tijdens een voorselectie zijn de beste ontwerpen uitgekozen om mee te doen aan de grote finale. Vanwege de situatie met corona vindt de finale online plaats.

Finale

Op 11 juni strijden de teams met elkaar om de winst. Door middel van een lobbyronde en pitches presenteren zij hun ontwerpen aan een jury van experts. Die bepalen vervolgens welk team de hoofdprijs verdient.

ODMH

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn organiseert de ODMH dit jaar voor het eerst deze wedstrijd “Duurzame Wijk’ in Alphen aan den Rijn.  Al eerder deed de ODMH dit in Gouda, in samenwerking met  Stichting Duurzame Stad.