Energiek Alphen aan den Rijn en gemeente Alphen gaan samenwerken

Gepubliceerd op 26 februari 2020

Energiek Alphen aan den Rijn en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben op donderdag 20 februari een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van deze samenwerking is om inwoners te informeren over de maatregelen die zij kunnen treffen om energie te besparen in hun woning.

Energiecoaches

Energiek Alphen heeft 30 energiecoaches opgeleid die dit jaar in totaal 1500 woningen gaan bezoeken om inwoners ‘op maat’ te adviseren over het energiegebruik van hun woning. Zo brengen zij bijvoorbeeld in kaart wat de verduurzamingsmogelijkheden zijn en ondersteunen zij bij het uitvoeren van duurzame maatregelen.

“Dankzij de energiecoaches kunt u op een laagdrempelige manier onderzoeken hoe u zelf energie in huis kunt besparen. Dat kan zomaar schelen op de energierekening”, aldus wethouder Leo Maat.

Wat doet Alpen aan den Rijn nog meer….

De gemeente Alphen aan den Rijn biedt veel ondersteuning aan bewoners om woningen te isoleren en de verduurzamen. Bewoners kunnen voor vragen over technieken en bedrijven terecht bij het gemeentelijke Duurzaam Bouwloket.  
Voor Verenigingen van Eigenaren start op 3 maart een proefproject om VvE-besturen te helpen met de besluitvorming over energiebesparing en verduurzaming van de gebouwen.

Bezoek energiecoach aanvragen