Adviseur Bodem

Gepubliceerd op 15 december 2020

Door de sterke interactie van de bodem en haar omgeving staan bodemvraagstukken nooit op zichzelf en is de problematiek dynamisch en uitdagend. Bij de ODMH te Gouda is in ons deskundige team van bodemadviseurs een plek vrijgekomen voor een nieuwe collega met kwaliteiten als vernieuwingskracht, inlevingsvermogen en verbinden. Herken jij je hierin?

Solliciteer dan naar de functie van:

Adviseur Bodem
32 - 36 uur
(voor de duur van 1 jaar)

Het team Bodem & Archeologie met in totaal ongeveer 20 medewerkers heeft veel kennis en kwaliteit in huis en nemen binnen de “bodemwereld” een vooraanstaande positie in. En daar zijn we trots op!

Bij ons zijn er geen muren tussen teams of afdelingen en het gebruik van elkaars expertise vinden wij vanzelfsprekend.

Wat ga je doen?

 • Je pakt zelfstandig en projectmatig nieuwe bodemvraagstukken op en je weet precies de juiste mensen hierbij te betrekken.
 • Veranderende regelgeving (zoals de Omgevingswet) en signalen uit de samenleving (zoals de thema’s diffuse loodverontreiniging, rubbergranulaat en PFAS) hebben effect op het dagelijks werk. Jouw taak is het om de verschillende belangen en effecten hiervan te onderkennen en op te anticiperen. Deze projecten hebben doorgaans een brede scope en vragen om nauwe samenwerking met gemeenten en provincie.
 • Verder adviseer je over de meer complexe bodemvraagstukken in het kader van de Wet bodembescherming en kun je ingezet worden voor het project opstellen van een nieuwe bodemkwaliteitskaart en bodembeheerplan voor de regio Midden-Holland.

Jouw kwaliteiten

 • Vernieuwingskracht: Wanneer nieuwe zeer bedreigende stoffen zich aandienen, heb jij het lef om oplossingen te bedenken buiten de gebaande paden. Zelfstandig pak je zo’n nieuw project op, onderzoekt de mogelijkheden en stelt de juiste vragen. Uiteraard heb je alle mogelijke risico’s goed in beeld.
 • Inlevingsvermogen en omgevingsbewust: Je kunt je goed inleven in de ander en dus weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze opdrachtgevers en andere partijen. Met jouw adviezen omschrijf je de mogelijkheden en voorwaarden waardoor een goede belangenafweging kan worden gemaakt.
 • Verbinder: Je weet ingewikkelde materie, zowel mondeling als schriftelijk, helder over te brengen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor collega’s, vertegenwoordigers van bedrijven, bodemdeskundigen en wethouders.

Wat vragen wij

 • Je herkent jezelf in de gevraagde kwaliteiten en beschikt over een relevante milieu- of civieltechnische opleiding op HBO/WO niveau met een aantal jaren werkervaring op het gebied van bodem.

Wat bieden wij:

 • Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.
 • Alle kansen om je in het werkveld en persoonlijk verder te ontwikkelen.
 • Een plek in een hecht team met veel ruimte voor eigen initiatief; je werkt zelfstandig in een deel van ons werkgebied.
 • Een salaris van maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring. Ben jij een doorgewinterde adviseur bodem die iets extra’s meebrengt ? Dan is plaatsing in de uitloopschaal 10A mogelijk.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05%.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest. In de huidige tijd weliswaar op een alternatieve manier maar we hechten veel waarde aan binding met elkaar.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je benieuwd wat de ODMH allemaal doet?

Neem dan een kijkje op: www.odmh.nl/over-odmh/werken-odmh. Daar vertellen onze collega’s hoe hun dag eruit ziet.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct via https://vacatures.odmh.nl/adviseur bodem. Ben je een interne medewerker van de ODMH? Solliciteer dan via de mail: solliciteren@odmh.nl

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie of de ODMH neem dan contact op met Gerben Baks, teamleider Bodem & Archeologie (06 - 51 32 48 57).

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel, HR-adviseur (06 - 12 95 36 78, bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag).