Trainee Omgevingsdiensten Zuid-Holland


Een leuke werkgever, jezelf ontwikkelen en bijdragen aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Dat wil jij toch ook?!
Bij de Omgevingsdiensten in Zuid-Holland leer je tijdens ons traineeship het werk- en speelveld van een omgevingsdienst kennen. Een combinatie van werken, scholing en ontwikkeling; zo leer je ontdekken waar jouw kwaliteiten het beste tot zijn recht komen.
Wil jij jezelf en de leefomgeving iedere dag een stukje beter maken? Dan horen we graag van je!

Wat ga je doen?

De omgevingsdiensten zijn uitvoeringsorganisaties die zich namens gemeenten en provincie richten op vergunningverlening, toezicht en handhaving en advisering. Bij vergunningverlening toets je of aanvragen en meldingen juist en volledig zijn en of er een vergunning kan worden afgegeven. Met jouw scherpe blik beoordeel en weerleg je (juridische) zienswijzen. Bij toezicht loop je mee met onze inspecteurs en zoek je uit of bepaalde activiteiten zijn toegestaan. Je helpt onze adviseurs te bepalen of activiteiten van bedrijven effect hebben op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast, veiligheid, duurzaamheid en de kwaliteit van de bodem.

Je denkt ook mee over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van leefomgeving, duurzaamheid en de veranderende wetgeving zoals de Omgevingswet. Met de kennis en ervaring die je opdoet, ben je in staat om gevraagd en ongevraagd deel te nemen aan projecten, deze te initiëren en uit te voeren.

De uiteindelijke werkzaamheden en projecten die je tijdens het traineeship uit gaat voeren zijn afhankelijk van je opleiding, je competenties, interesses en wensen van ons. Geen enkele trainee doorloopt bij ons hetzelfde programma!

Wat neem je mee?

Een afgeronde hbo/wo opleiding gecombineerd met een passie voor de leefomgeving. Natuurlijk is het handig als je (voor)opleiding raakvlakken met ons werk heeft, maar we zoeken vooral een enthousiaste en uitgesproken houding. Dus ook als je opleiding minder aansluit, horen we graag van je! We zoeken daarnaast de volgende eigenschappen:

  • Je hebt een sterk zelfbewustzijn en analytisch vermogen;
  • Je hebt een proactieve instelling waarmee jij kansen ziet en deze optimaal benut;
  • Je kunt je helder uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Met jouw creatieve invalshoeken weet je anderen regelmatig te verrassen;
  • Maar het belangrijkste van alles is dat je de wil hebt om te ontdekken, leren en groeien.

Wie zijn wij?

Bedrijven, woonwijken, industrieterreinen, openbare gebouwen en natuurgebieden: dat is het werkveld van de specialisten van de omgevingsdiensten. De inwoners en bedrijven in Zuid-Holland kunnen op ons rekenen. Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving dragen wij bij aan een goede omgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. We hebben veel expertise in huis en verbinden we kennis en ervaring in de regio. Al het werk dat wij uitvoeren doen we in opdracht van en samen met de gemeenten en de provincie.

Wat bieden wij je?

Je treedt als trainee in dienst bij één van de vijf omgevingsdiensten in Zuid-Holland en maakt daar kennis met de inhoud en het speelveld van al van onze taken. Je maakt tijdens het traject van 1,5 jaar kennis met verschillende organisatieonderdelen en de daarbij behorende facetten van ons werk. Binnen het traineeship doorloop je ook een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit diverse trainingen en intervisie sessies gericht op het ontwikkelen van je competenties  Dit doe je samen met de trainees van de andere omgevingsdiensten. Met jouw begeleider bespreek je regelmatig je voortgang op zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling.

Natuurlijk bieden wij jou ook goede arbeidsvoorwaarden:

  • Een contract vanaf 1 september a.s. van anderhalf jaar voor 32-36 uur per week.
  • Een startsalaris van circa € 3.600,- bruto (op basis van 36 uur). Een deel hiervan bestaat uit een Individueel Keuze Budget. Je beheert dit budget zelf en je kunt er voor kiezen om het niet als salaris uit te laten betalen maar er bijvoorbeeld extra vakantie-uren van te kopen.
  • Flexibele werktijden.
  • Devices die je voor je werk nodig hebt.
  • Een prima reiskostenvergoeding.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Laat het ons weten!

Op onze website www.debeterewereldbaan.nl/traineeship kun je tot en met maandag 29 mei jouw interesse kenbaar maken. Daarnaast vind je hier alle informatie over ons programma en over de deelnemende omgevingsdiensten.
Als wij in je sollicitatie genoeg aanknopingspunten zien, nodigen we je uiterlijk uit woensdag 31 mei voor de selectiedag op vrijdag 2 juni.

Tijdens deze dag is er volop aandacht voor het werk, alle omgevingsdiensten en uiteraard voor jou! Noteer deze dag vast in je agenda. Is er na de selectiedag een klik tussen een omgevingsdienst en jou? Dan heb je een week later daar nog een eindgesprek.

Algemene informatie over het traineeship en de procedure kun je opvragen bij Leon Treffers (06-83945128). Bel of app hem gerust als je vragen hebt!