Toezichthouder Bodem


Als toezichthouder Bodem bescherm je de kwaliteit van onze bodem. Zo draag je bij aan een veilige, duurzame en gezonde omgeving. Wil jij jouw expertise hiervoor inzetten?

Toezichthouder Bodem
32 - 36 uur

Het team Bodem & Archeologie met in totaal ongeveer 20 medewerkers heeft veel kennis en kwaliteit in huis en neemt binnen de ‘bodemwereld’ een vooraanstaande positie in. Daar zijn wij trots op!

We zijn een hecht en deskundig team met een brok aan ervaring. Heb jij wat minder ervaring? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren. We geloven dat jouw andere kwaliteiten een mooie aanvulling kunnen zijn op ons team. Zo blijven we van elkaar leren. Dat past in onze ambitie om gezamenlijk hoge kwaliteit te blijven leveren.

Wat ga je doen?

Samen met de andere drie toezichthouders houd je toezicht op de uitvoer van de bodemtaken in het werkgebied van de ODMH. We hebben het werkgebied onderling verdeeld. Zo heeft elke toezichthouder zijn eigen gebied wat je van haver tot gort kent.

 • Je gaat dagelijks aan de slag met toezicht houden en handhaven van grondstromen en saneringen. Nu nog volgens het Besluit bodemkwaliteit (Bb) en de Wet Bodembescherming (Wbb) en straks per 1 januari in het kader van de Omgevingswet.
 • Je adviseert de deelnemende gemeenten over genoemde regelingen.
 • Je voert je werkzaamheden deels uit vanuit kantoor, maar als toezichthouder ben je natuurlijk ook buiten te vinden: de helft van de tijd ben je op pad.
 • Je verdiept je in de Omgevingswet en de bijbehorende regelingen en je werkt actief mee aan het veranderende beleid op het gebied van bodemtoezicht en handhaving.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een relevante milieu- of civieltechnische opleiding op hbo-niveau of je rondt dit binnenkort af.
 • Je bent leergierig en kwaliteitsgericht. Het oppakken van nieuwe dingen en het eigen maken van het bodemwerkveld geeft je energie. Je stelt hoge eisen aan je werk.
 • Je bent klantgericht, kunt je goed inleven in de ander, stelt de juiste prioriteiten en je doet aan verwachtingsmanagement. Je bent hierdoor een betrouwbare partner en collega.
 • Je neemt initiatief en ziet mogelijkheden voor jezelf en de ODMH. Je schroomt niet om daar proactief voorstellen voor verbetering voor te doen en een bijdrage aan te leveren. Graag zelfs!
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief sterk. Je staat stevig in je schoenen en je hebt overtuigingskracht. Ook wanneer je boodschap onplezierig nieuws betreft. Je blijft rustig bij weerstand.
 • Je bent regelmatig op pad en daarom is het belangrijk dat je in het bezit bent van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem. We werken met flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en bieden goede arbeidsvoorwaarden met uitloopschalen en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Een salaris tot maximaal € 5.009,- (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring. Doorgroei naar uitloopschaal 10A is mogelijk (maximaal € 5.366,- bruto per maand).
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Uitzicht op een vast dienstverband als het van beide kanten bevalt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod aan opleidingen.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitjes en een gezellig eindejaarsfeest. Ook is er een actieve personeelsvereniging die maandelijks activiteiten organiseert waaraan je kan deelnemen.
 • Ons kantoor is goed bereikbaar, zowel met de trein als met de auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit. Ook heeft ons parkeerterrein parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Waar ga je werken?

Bij de Omgevingsdienst Midden-Holland heb je een baan die ertoe doet. Wij dragen bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Werken bij ons betekent ook werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met zo’n 200 collega’s. Dit doen wij door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte daarvan uit te voeren in opdracht van de aangesloten gemeenten in Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland. Wil jij alles weten over het werken bij een omgevingsdienst? Check De Betere Wereldbaan en via Werken bij ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer dan via deze button

Heb je vragen over de functie? Bel of Whatsapp dan met Chris Coppens, plaatsvervangend teamleider Bodem & Archeologie (06 - 30 74 15 41).

Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Liesbeth van der Poel (088 - 545 03 71) of mailen naar hr@odmh.nl.

Liever eerst samen een (digitale) kop koffie doen? Dat kan natuurlijk ook. We gaan graag met je in gesprek. Ook als je nog niet aan alle functie-eisen voldoet, maar wel geïnteresseerd bent om hier naartoe te groeien.