Teamleider ROM, Ecologie en Externe Veiligheid


Als teamleider heb je oog voor je medewerkers. Jij weet als geen ander talenten van medewerkers goed te benutten. Je speelt een grote rol op het gebied van Ruimtelijke Ordering en Milieu, Ecologie en externe veiligheid.  Zie jij jezelf de ODMH vertegenwoordigen bij onze klantgemeenten en provincie en vertrouw je inhoudelijk op je experts? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Teamleider ROM, Ecologie en Externe Veiligheid
32 - 36 uur

Voor het team ROM, Ecologie en Externe Veiligheid zijn wij op zoek naar een teamleider. Het team bestaat uit 15 gedreven professionals, die adviseren op het brede gebied van Ruimtelijke Ordening & Milieu, Ecologie en Externe Veiligheid. De teamleider vormt samen met de teamleiders Bodem & Archeologie, Duurzaamheid en Geluid & Lucht en het afdelingshoofd de staf van de afdeling Expertise. De afdeling Expertise vormt één van de vier pijlers van de ODMH.

Wat ga je doen?

Je geeft als teamleider dagelijks leiding, houdt periodiek teamoverleg en voert ook individuele gesprekken. Binnen de ODMH zetten we iedereen in zijn kracht en vinden we het belangrijk om aandacht en begeleiding te bieden voor de ontwikkeling en prestatie van collega’s. Jij hebt daar als teamleider een belangrijke rol in.

 • Je bent in een open sfeer vraagbaak of klankbord, je coacht de teamleden op het behalen van afgesproken resultaten en stuurt zo nodig bij. Je speelt een grote rol in het verbinden van je teamleden onderling en faciliteert hen waar je kunt
 • Je helpt het team verder op weg in haar rol van professioneel adviseur. Dat kan zijn op het vlak van projectmanagementvaardigheden, maar ook in de ambassadeursrol richting gemeenten en provincie.
 • Je draagt bij aan de realisatie van doelen in het afdelings- en teamplan. Realisatie van afgesproken productie in jaarprogramma’s met klanten en realisatie van KPI’s zijn een belangrijk onderdeel van je taak. Kwaliteit en budgetten verlies je daarbij niet uit het oog.
 • Je hebt een procesrol in het laten landen van belangrijke milieu- en duurzaamheidsthema’s in het Omgevingsplan. Dit doe je in afstemming met de beleidsadviseur uit je team.
 • Je draagt zorg voor goede communicatie vanuit jouw team richting de gemeenten. Dat doe je bijvoorbeeld door het aanmoedigen van een tijdige en juiste aanlevering van gegevens ten behoeve van rapportages. Daarnaast ben je als teamleider accounthouder voor één van de klantgemeenten.
 • Met de andere teamleiders en afdelingshoofden van de ODMH (breder dan de afdeling Expertise) sta je in goed contact. Zo kom je bijvoorbeeld regelmatig samen in sturingsbijeenkomsten, waarin het realiseren van afgesproken jaarprogramma’s, onze dienstverlening en sturing geven aan competentie-ontwikkeling op de agenda staan.

Huidige teamleider vertelt over haar werkzaamheden.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over HBO+ of academisch werk- en denkniveau. Leidinggevende ervaring is een pré.
 • Je bent een inspirerende en verbindende collega die vertrouwen wekt en open staat voor innoverende strategieën en ideeën of hierin het voortouw neemt.
 • Je bent klantgericht en in staat om omgevingsbewust te handelen. Hierdoor weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze klanten en andere stakeholders.
 • Je weet op een creatieve manier om te gaan met belangenverschillen en je denkt in termen van mogelijkheden en kansen.
 • Daadkracht en resultaatgerichtheid zijn jou vertrouwd en hierbij verlies je de menselijke kant niet uit het oog.
 • Je sparrings- en coaching vaardigheden zijn goed op orde. Faciliteren en coachen is belangrijker dan hard sturen.
 • Je hebt natuurlijk minimaal affiniteit met het werkterrein of één van de aspecten hiervan. Je bent bekend met de Omgevingswet en andere relevante wetgeving.
 • Je bent vaardig in het opbouwen en onderhouden van relaties binnen en buiten de ODMH en kan de ODMH goed extern positioneren.

Wat bieden wij?

Onze organisatie kent goede arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Een prachtig team om onderdeel van te zijn.
 • Een salaris tot maximaal €5.436,- bruto per maand (schaal 11A, sa) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 12 is mogelijk.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod aan opleidingen;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit. Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Waar ga je werken?

Bij de Omgevingsdienst Midden-Holland in Gouda heb je een baan die ertoe doet. Wij dragen bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met zo’n 200 collega’s. Dit doen wij door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de aangesloten gemeenten in Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland. Wil jij alles weten over het werken bij een omgevingsdienst? Check De Betere Wereldbaan en via Werken bij ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer danvia dit formulier.
De sollicitatieprocedure zal bestaan uit twee gesprekken.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen over de functie bel gerust met Henk Spruit, afdelingshoofd (088 – 545 03 73).

Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar hr@odmh.nl.