Junior Adviseur geluid


Wil je Gouda en omgeving hoorbaar leefbaar houden? Word dan onze nieuwe junior adviseur geluid. Een baan waar je heel veel gaat leren en kiest voor een nieuw geluid in je leven.

Junior adviseur geluid
32-36 uur

Iedereen wil prettig wonen. Maar soms wordt dat verstoord door omgevingsgeluid. Bijvoorbeeld door een snelweg, festival, bouwproject, fabriek of padelbaan. Als Adviseur geluid houd jij geluidshinder binnen de grenzen en draag je bij aan het leefgeluk van velen.

Klinkt als betekenisvol werk

Met je werk bepaal je vanuit huis of kantoor het geluid van de leefomgeving. Bij een nieuw bouwproject beoordeel je een akoestisch onderzoek. Het geluid van snelwegen, spoorlijnen, vrachtwagens en andere lawaaimakers… alles neem  je mee. Worden er oude woningen langs een snelweg gesaneerd? Jij voert onderzoek uit of geluidswerende maatregelen zoals glas- of dakisolatie nodig zijn. Ook geef je advies bij bestemmingsplannen en vergunningen of meet je geluid bij festivals. Zodat de bastonen het prettig wonen niet teveel verstoren. Ook wanneer bedrijven willen uitbreiden, er nachtwerk nodig is aan het spoor of bouwgrond wordt heringericht, beoordeel jij wat wel én niet aanvaardbaar is en geef je goed geluidsadvies. In een baan waar je veel gaat berekenen, maar vooral veel gaat betekenen.

Je gaat echt alles leren

Het meest bijzondere aan deze baan? Je gaat het bij ons in de praktijk leren. Hoe je de berekeningen maakt, uitkomsten interpreteert, onderzoeken controleert, betrokken partijen adviseert en al het andere dat bij je werk hoort. Heb je nog geen ervaring met Geomilieu? Je leert het bij ons. Met interne opleidingen én on the job coaching van een collega met wie jij goed matcht. In een goede sfeer als onderdeel van een team waarop je kan bouwen. Maandag en donderdag zijn we altijd samen op kantoor. Maar ook als je thuis werkt, is er altijd iemand die met je mee wil denken en op weg kan helpen.

Dit verwachten we van jou

Uiteraard hopen we dat je oor hebt voor geluidsproblematiek. Wat verwachten we nog meer?

 • Een technische opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld op het gebied van milieukunde, (werktuig)bouwkunde, natuurkunde of een vergelijkbaar.
 • Interesse in de wetten rond milieubeheer, geluidshinder en de Omgevingswet.
 • Mondeling en schriftelijk sterk in Nederlandse taal.
 • Computervaardig en snel lerend met digitale systemen.
 • Zelfstandig en in teamverband sterk.
 • Rijbewijs B.
 • Heel veel zin in een nieuw geluid in je leven.

Je krijgt er veel voor terug

De waardering van collega’s en bewoners is mooi. Maar uiteraard bieden we je veel meer.

 • Salaris van maximaal €537,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 9) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van je werkervaring. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Je komt terecht in een klein en hecht team van 10 adviseurs.
 • Meteen een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Prima pensioenregeling van het ABP.
 • Toegang tot de online GoodHabitz leeromgeving waar je allerlei opleidingen kan volgen.
 • Regelmatig leuke activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitjes en een gezellig eindejaarsfeest.
 • Goed bereikbaar met het OV en voldoende parkeerplekken in de buurt.
 • YoungODMH, een netwerk van jonge collega’s om samen te werken aan persoonlijke ontwikkeling door gezamenlijke cursussen of activiteiten.

Timo vertelt over zijn werkzaamheden als Geluidsadviseur.

Hier ga je werken?

Bij de Omgevingsdienst Midden-Holland heb je een baan die ertoe doet. Samen dragen we bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. We zijn een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie met zo’n 200 collega’s in een informele sfeer. In opdracht van de aangesloten gemeenten in Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland voeren we milieutaken en bouw- en woningtoezichttaken uit in de hele regio. Meer weten over het werken bij een omgevingsdienst? Op De Betere Wereldbaan en Werken bij ODMH ontdek je alles over het mooie werk dat we samen doen.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer dan via deze button

We nemen snel contact met je op. Zodra we het team op sterkte hebben, sluiten we de vacature.

Heb je vragen over de functie?

Bel dan gerust met Martijn ten Bloemendal, teamleider Geluid en Lucht (088 545 0165), of stuur hem een Whatsapp bericht via 06-83181939. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Liesbeth van der Poel, HR-adviseur (088 545 03 71) of mailen naar hr@odmh.nl.

Liever eerst samen een (digitale) kop koffie doen? Dat kan natuurlijk ook. Wij gaan graag met jou in gesprek.