Adviseur ruimtelijke ordening en milieu


Voor het team ROM, Ecologie en Externe Veiligheid van de Omgevingsdienst Midden-Holland zijn wij op zoek naar Adviseur Ruimtelijke Ordering en Milieu. Werk mee aan onze leefomgeving en word onderdeel van ons team met adviseurs, ecologen en specialisten.

Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu

32-36 uur per week

Wat ga je doen?

 • Jij adviseert over de uitwerking van ruimtelijke plannen op de leefbaarheid en de omgeving. Het kan om een groot gebied gaan of om een enkel bouwplan in strijd met de geldende regels. Je beoordeelt bestemmings- en ontwikkelplannen, je voert haalbaarheidsstudies uit en adviseert de RO-medewerkers en projectleiders RO van onze regiogemeenten. Die advisering doe je op papier, maar zeker ook in het gesprek. In jouw advies aan de gemeente zijn alle aspecten van de fysieke leefomgeving integraal meegenomen. Denk hierbij aan de meer traditionele milieuaspecten zoals geluid, bodem of luchtkwaliteit. Daarnaast breng je ook onderwerpen als ondergrond of klimaatadaptatie in. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je collega’s. Het gebruik maken van elkaars kennis vinden wij vanzelfsprekend en inspirerend.
 • Als adviseur ruimtelijke ordening en milieu binnen de ODMH speel je een centrale rol als het gaat om de Omgevingswet. Je schuift namens ODMH aan bij intake- of omgevingstafels. In de omgevingsplannen van de gemeenten breng jij de aspecten uit de fysieke leefomgeving in, samen met je gespecialiseerde collega’s op dat gebied. Er zijn veel (beleids-)ontwikkelingen en uitdagingen, hiervoor ga jij je kennis, vaardigheden en enthousiasme inzetten. Je maakt je er sterk voor dat de milieuthema's ook worden meegenomen.
 • Je wordt ambassadeur. Dat houdt in dat je voor één of twee gemeenten de spin in het web bent en het werk op het vlak van ruimtelijke ordening en de fysieke leefomgeving bewaakt en coördineert. Je bent aanspreekpunt voor die gemeente(n). Je werkt tenminste één dagdeel op locatie bij de desbetreffende gemeente(n).

Wie ben jij?

 • Je bent een resultaat- en klantgerichte gesprekspartner. Een nieuwsgierige adviseur die staat voor adviezen van hoge kwaliteit. Ook kan je mensen met enthousiasme en ondernemerschap mee krijgen in de gewenste route naar een mooi resultaat.
 • Je hebt organisatorische talenten en kan goed met mensen omgaan. Je hebt er geen moeite mee om op mensen af te stappen.
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van de fysieke leefomgeving, zoals Ruimtelijke Ordening, Planologie of milieu. Of je hebt in je loopbaan kennis opgedaan waardoor je nu hiermee vergelijkbaar bent.
 • Minstens 3 jaar relevante werkervaring opgedaan waardoor je gedegen vakkennis in huis hebt.
 • Bij ODMH ligt veel informatie over de leefomgeving vast in digitale kaartlagen. We hebben de ambitie om in onze advisering meer gebruik te maken van GIS. Affiniteit met GIS is dus een grote pré.

Voldoe je nog niet aan alles wat we vragen? Als jij enthousiast bent over de functie en je wilt je op dit terrein verder ontwikkelen, dan nodigen we je ook uit om te reageren.

Wat bieden wij jou

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden. We bieden goede arbeidsvoorwaarden met uitloopschalen en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring. Doorgroei naar uitloopschaal 10A is mogelijk (maximaal € 5.366,- bruto per maand).
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Uitzicht op een vast dienstverband als het van beide kanten bevalt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod aan opleidingen.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitjes en een gezellig eindejaarsfeest.
 • Een goed pensioen via het ABP.
 • Wij zijn goed bereikbaar, zowel met de trein als met de auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit. Ook heeft ons parkeerterrein parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Waar ga je werken?

Bij de Omgevingsdienst Midden-Holland heb je een baan die ertoe doet. Wij dragen bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met zo’n 200 collega’s. Dit doen wij door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de aangesloten gemeenten in Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland. Wil jij alles weten over het werken bij een omgevingsdienst? Check De Betere Wereldbaan en via Werken bij ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer dan via deze button

Zodra we het team op sterkte hebben sluiten we de vacature.

Heb je vragen over de functie?

Bel dan met Aniek Lambregts, teamleider ROM, Ecologie en Externe Veiligheid
(088 – 545 03 40) of stuur haar een Whatsapp bericht (06 – 57 90 88 25) werkdagen: maandag t/m donderdag.
Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Liesbeth van der Poel,
HR-adviseur (088 – 545 03 71) of mail naar hr@odmh.nl.

Liever eerst samen een (digitale) kop koffie doen met bijvoorbeeld een collega van het team om eens horen hoe een werkdag eruitziet? Dat kan natuurlijk ook. We gaan graag met je in gesprek. Neem dan contact op met Aniek Lambregts.