Michel, vergunningverlener BWT


Als vergunningverlener heb ik een afwisselende baan

Als vergunningverlener BWT heb ik bij ODMH verschillende taken. Zo beoordeel ik onder meer bouwplannen. Dat kan een bouwplan zijn voor een hele nieuwe woonwijk of een bouwplan voor een dakkapel van een woning. Ik beoordeel of die bouwplannen voldoen aan de wet – en regelgeving en passen binnen de bestemmingplannen van de gemeentes.

Ik ben ook secretaris van verschillende welstandscommissies van de gemeentes. Die commissies beoordelen of bouwplannen passen binnen de welstandsnota. Dat is een nota waarin richtlijnen zijn opgenomen waaraan een bouwwerk in een gebied op esthetisch vlak aan moet voldoen. Zoals met welke materialen er gebouwd mag worden of welke vormgeving/bouwstijl wenselijk is. Je zou dus kunnen stellen dat ik als vergunningverlener voor wat betreft bouwplannen de schakel ben tussen gemeentes en inwoners.

Wat ik heel leuk vind, is dat ik ook betrokken ben bij inspectievluchten boven Midden - Holland. We zitten dan met ODMH’ers en een piloot in een klein vliegtuig en inspecteren bijvoorbeeld de voortgang van grote bouwprojecten. We kijken of bedrijven geen illegalen activiteiten doen op hun perceel, zoals illegale gronddumpingen of dempingen van sloten. Het komt ook voor dat we vanuit de lucht kijken of we in de bodem archeologische restanten kunnen waarnemen. Dat deden we afgelopen zomer nog toen het land zo droog was.

Werk en privé zijn hier goed in balans

Ik heb hier leuke collega’s en de sfeer is heel informeel. Hier kennen we elkaar bij naam en we zoeken elkaar makkelijk op. Bovendien is ODMH super flexibel. Zolang ik mijn werk af krijg, heb ik veel vrijheid om mijn tijd in te delen. Mijn werk is dan ook goed te combineren met mijn privé leven. Heel handig want mijn vriendin heeft een onregelmatige baan waardoor we geen vaste weekplanning kunnen maken. Het is fijn dat ik dan flexibel ben en de kinderen uit school kan halen. Daar doet hier niemand moeilijk over.

Mijn werk kan ik hier met mijn passie combineren

Dat zijn de dagen waarop ik de controles vanuit het vliegtuig mag doen. Niet gek als je bedenkt dat ik ooit piloot wilde worden en ook een aantal jaren binnen de luchtvaartsector heb gewerkt. Echt gaaf dat ik zo mijn werk met mijn passie kan combineren. Geweldig dat ik vanuit de lucht kan bijdragen aan een duurzame wereld voor onze kinderen. Dát is ten slotte waar we het bij ODMH allemaal voor doen.

Het is handig dat ik snel kan schakelen

Als vergunningverlener moet ik integer zijn; ik moet bijvoorbeeld objectief naar vergunningaanvragen kunnen kijken. Behulpzaam en goed kunnen samenwerken zijn daarom ook belangrijke vaardigheden. Soms moet ik heel snel schakelen. Dat ik goed met stress kan omgaan, komt daarbij goed van pas.


Michel Dijverman_verkleind