Marlies, teamleider ROM, Ecologie en Externe veiligheid


Hier werk ik met vakspecialisten

Ik werk bij ODMH als teamleider ROM, Ecologie en Veiligheid. Dat houdt in dat ik een team van vakspecialisten ondersteun zodat zij hun werk goed kunnen doen. Ik vind het namelijk belangrijk dat zij zich volledig op hun werk kunnen focussen zonder dat ze zich druk moeten maken om allerlei randzaken. Ze moeten gewoon met hun specialisme bezig kunnen zijn.

Verder zet ik de grote lijnen uit en samen met mijn team bepaal ik welke doelstellingen we volgend jaar willen bereiken. Het is aan mij om ze aangehaakt te houden. En ervoor te zorgen dat ze daarnaast ook de ruimte hebben om de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied te kunnen volgen.

Door mijn werk bij ODMH draag ik een steentje bij aan mijn eigen leefomgeving

Zelf woon ik in deze regio. Door mijn werk bij ODMH draag ik bij aan de veiligheid en gezondheid van mijn eigen leefomgeving. Dat vind ik echt leuk.

Deze organisatie is plat en er is hier weinig hiërarchie voelbaar. We werken met korte lijnen; als ik iets gedaan wil krijgen dan lukt dat vaak ook. De mensen hier zijn aanpakkers en hebben hart voor elkaar en voor de zaak – een stapje extra is hier vanzelfsprekend.

Mijn team maakt vaak samen een lunchwandeling. Daar haak ik af en toe bij aan. Als ik dan alle specialisten zo bij elkaar zie dan gaat er wel even een gevoel van trots door me heen. Ik vind het mooi dat we hard werken maar ook ruimte maken om het dan met elkaar over andere zaken dan werk te hebben.

Ik voldeed niet aan het profiel en toch werd ik aangenomen

Ik heb Huishoud – en Consumentenwetenschappen gestudeerd. Voor ODMH werkte ik bij een marktonderzoeksbureau als accountmanager. Maar ik wilde graag in de non-profit werken. Toen heb ik bij ODMH gesolliciteerd als projectleider. En ondanks dat ik helemaal niet voldeed aan het profiel werd ik aangenomen. ODMH wilde het met mij wel proberen. Samen hebben we toen een plan gemaakt hoe ik zo snel als mogelijk het vak kon leren. Ik vond het echt gaaf dat ODMH mij die kans bood. Dat vergeet ik gewoon nooit meer.

Het is soms balanceren

Inmiddels werk ik hier alweer een aantal jaar met veel plezier. Als teamleider is het belangrijk dat ik goed kan schakelen met verschillende mensen. Bovendien moet ik goed kunnen onderhandelen. En natuurlijk moet ik klantgericht zijn en aan de andere kant mijn werk zo efficiënt mogelijk doen. Dat is soms balanceren maar het is gaaf als dat lukt.


Marlies van Bergen