Jeanet, coördinator Bodem en Archeologie


Als teamcoördinator werk ik met echte vaklui

Ik ben coördinator van het cluster Bodem en Archeologie  In mijn team zitten archeologen en bodemspecialisten. Echte vaklui! Alles wat met bodem te maken heeft loopt via mijn team. Wij zijn onder meer verantwoordelijk voor het beoordelen van diverse soorten bodemonderzoeken. Ook zorgen we ervoor dat het bodeminformatiesysteem (bodematlas) juist en volledig is gevuld, zodat inwoners hieruit de juiste informatie kunnen halen. Dan moet je denken aan informatie als hoe de kwaliteit van de grond van hun huis is. Daarnaast beoordelen we ook archeologische onderzoeken. Ik vind het leuk om met mijn club bij te dragen aan een gezonde omgeving en bodemkwaliteit in de regio. We leven immers allemaal op dezelfde bodem en ik kan vanuit ODMH bijdragen om die zo schoon en gezond mogelijk te houden.

Mijn mening telt

OMDH heeft het gewoon goed op orde. Hier werken leuke mensen, ik voel me gehoord en ik krijg veel vrijheid om mijn werk in te delen. Omdat ik hier met veel zaken kan meedenken voel ik me continu uitgedaagd en geprikkeld. En heel eerlijk? Ik vind het echt leuk dat mijn mening telt en ik kan bijdragen aan de organisatie. Daardoor voel ik me écht gewaardeerd en voel ik me bij ODMH als een vis in het water.

Soms moet ik even slikken

Ik heb meegemaakt dat bij inwoners in onze regio de tuin helemaal met lood verontreinigd was. Een prachtige tuin met mooie bloemen en grote bomen. De bewoners hadden er hun ziel en zaligheid in gestopt. En toen kwamen wij met de mededeling dat de hele tuin gesaneerd moest worden. Dat vonden ze natuurlijk echt niet leuk om te horen. Het maakte enorme indruk op ze. Maar dat lood moest er echt uit. Ik begeleidde ze gedurende de sanering. Toen we eenmaal daarmee bezig waren en hun tuin veranderde van een groene oase in een zwarte bende moest ik ook even slikken. Ik deed er alles aan om hen zo goed als mogelijk te begeleiden. Gedurende het traject werd onze relatie gelukkig steeds beter Op de laatste dag hebben we samen zelfs gebak gegeten.

We willen hier zaken voor elkaar krijgen

Ik heb milieukunde gestudeerd. Nadat ik bij een adviesbureau heb gewerkt ben ik bij ODMH terecht gekomen. Als teamcoördinator moet ik goed kunnen aanvoelen waar het team behoefte aan heeft. Goed kunnen luisteren en samenwerken zijn daarom essentieel. Aan de andere kant moet ik ook echt resultaatgericht zijn want tenslotte willen we hier in de regio wel zaken voor elkaar krijgen.

Ontplooiing

Inmiddels heb ik een mooie kans gekregen om mezelf verder te ontplooien. Ik ben nu bij de ODMH werkzaam als Projectleider energiebesparing.


Jeanet Mellema_verkleind